Politika

VLAHOVIĆ: Opozicione partije ozbiljno da razmisle o Đukanovićevoj ponudi

Opozicione partije treba ozbiljno da razmisle o konceptu koji je ponudio Darko Pajović i o konkretnoj ponudi koju je prezentovao premijer Milo Đukanović, saopšteno je iz Crnogorske demokratske unije.
VLAHOVIĆ: Opozicione partije ozbiljno da razmisle o Đukanovićevoj ponudi
Portal AnalitikaIzvor

"U oba slučaja, a to je, zapravo, postala jedna cjelina, biće izuzetno teško objasniti i domaćoj javnosti i inostranim partnerima, a pogotovo onima iz EU, da se odbija platforma i koncept koji omogućava direktno učešće opozicije u kreiranju pravila i uslova za održavanje demokratskih i slobodnih izbora", navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik Cdu Miodrag Vlahović.

Vlahović smatra da bi ignorisanje ove ponude upućivalo na neprijatni zaključak da djelovanje i zahtjevi nekih političkih lidera u Crnoj Gori i njihovih partija i udruženja, nijesu bili usmjereni prema traženju održivih i kredibilnih političkih rješenja, već su bili, "sada je to još jasnije, pokušaj da se na sporedna vrata zauzme vlast u Crnoj Gori".

"Vidim da su neki požurili da to odmah odbiju. Nijesam siguran da im je to baš mudro, ali sam sasvim uvjeren da je to politički neodgovorno", zaključio je Vlahović.

 

 

Portal Analitika