Politika

Dušan Radović Krušo: Ljepota poroka

Medijima je danas iz građanske liste Izbor proslijeđeno otvoreno pismo jednog od osnivača i odbornika Izbora, Dušana Radovića Kruša, naslovljeno „Ljepota poroka“:
Dušan Radović Krušo: Ljepota poroka
Portal AnalitikaIzvor

„Karakter izgrađen na sujeti, kompleksu niže vrijednosti, osjećaju drugorazrednosti, armiran palanačkim duhom, potrebom za regulom, ritualom, obmanom sopstvene okoline. Priznajem maestralan rad. Čak si i mene obmanuo toliko da sam te doživljavao kao jednog od rijetko kvalitetnih ljudi, hrišćana. Ličnost koja razlikuje dobro od zla. Bogobojažljivog od dijela loših, uplašenog misli negativnih, svijesnog prolaznosti života i tako besmislenosti neljudskih postupaka. Nije dugo trebalo da se iza, s mukom izgrađene maske, ocrta karakter kuma Žorža.
Meni se kum Žorž pričinjavao u martu i aprilu, a u maju, sve je bilo jasno. Pade maska. Program Izbora šesta rupa na svirali. Principi vršenja vlasti zaboravljeni. Izigravanje žrtve očigledno. Vlastoljublje evidentno. Koalicioni sporazum izblijedio. Krušo smeta. Od najboljeg Dušana u decembru – najgori u martu. Na pitanje zašto, kako je to moguće – nema odgovora. Muk, oči gledaju u prazno!
Rekoh ti ako ne stanes iza mene biće ja ili ti. Nisi stao, desio si se Ti.
Daj ostavku. Neću! Bićeš smijenjen. Smijeni me ako možeš.
Dade mi ruku, a dalje znaš. Razumijem bijes, jad, mržnju prema meni. Jalov pokušaj preuzimanja Izbora, sramnu namjeru gašenja Udruženja. Za mene – očekivana reakcija. Moralni prag se ne nazire. Poslednje akcije to nedvosmisleno potvrđuju. Krivična prijava protiv NN lica – vrhunac licemjerstva, to ni pravi Žorž ne bi uradio.
Predsjednik Skupštine TO – ti, predsjednik izvršnog odbora TO Goran Čolović, direktor TO Nataša Martić, sada Bojana Blagojević. Ko je tu NN lice? Koga hoćeš da uhapse? Koju bi od mladih djevojaka da možeš vidio u Spužu? Da im upropastiš život, karijeru? Da nađu ljubav i sreću u Spužu? Bojanu? Zašto? Znaš da je čestita, čista i odana. Natašu, i ona je bila najbolja – tako si govorio. Svjestan si da je čista kao suza, računala je na tebe kao oca. A ti bi ih, da možeš, prave i zdrave u zatvor.
Sujeta, mržnja, zloba, zlo, osvetoljublje, šta god da je – sigurno nije hrišćanski. Razmisli – mnogo si bliži nebu no koljevci. Što reče jedan naš blagopočivši prijatelj: “kad dođeš gore neće te pitat šta su ti radili nego šta si ti drugima radio”
Pravi Žorž je bolji.
PS: Poziv na TV duel je otvoren.
Dušan Radović – Krušo” (Radio Jadran)

Portal Analitika