Politika

Lekić: DEMOS ide sa ponudom pred političke lidere

Lider DEMOS-a Miodrag Lekić ponovio je da je inicijativa za preispitivanje povjerenja Vlade bila osmišljena kako bi se minirao parlamentarni dijalog, a ponudu premijera Mila Đukanovića za ulazak opozicije u Vladu smatra paradoksalnom jer bi on, kako kaže, trebalo da polaže račune za stanje u zemlji i korupciju. On je istakao da će DEMOS sa sopstvenom ponudom ići na sastanak političkih lidera u okviru parlamentarnog dijaloga zakazanog za 1. februar.
Lekić: DEMOS ide sa ponudom pred političke lidere
Portal AnalitikaIzvor

"Imamo dijalog i na njemu ćemo da damo našu ponudu", rekao je Lekić za TV Vijesti.

Na poziv Demokratskog fronta DF da se pridruže bojkotu parlamenta Lekić je odreagovao tako što je poželio sreću kolegama iz tog političkog saveza.

"DEMOS je ozbiljna organizacija i učestvovaće u onomo o čemu se kolektivno dogovorimo", poručio je Lekić.

Nakon gotovo tri maratonska dana rasprave, Vlada premijera Mila Đukanovića dobila je podršku u parlamentu. Glasalo je 62 poslanika, podršku Vladi dalo je njih 42 poslanika, dok je protiv bilo 20.

Premijer Milo Đukanović kazao je u završnoj riječi uoči glasanja o povjerenju Vladi u Skupštini da mu je prihvatljiv plan Pozitivne Crne Gore za prevazilaženje političke krize i pozvao sve poslanike da učestvuju u daljem radu Vlade.

Saopštio je da je spreman da otvori četiri ministarstva za predstavnike opozicije, a ponudio je i jedno potpredsjedničko mjesto zbog uvida u rad Vlade.

Izvor: TV Vijesti/Cdm

Portal Analitika