Abiznis

Stavljen van snage aneks ugovora za TQ Plazu

Na sjednici Skupštine opštine Budva, odbornici izglasali stavljenje van snage Aneksa 4 Ugovora između opštine i Trade Uniq-a, o izgradnji poslovno-stambenog objekta TQ Plaza, koji je potpisan 2014. godine. Sjednici nijesu prisustvovali odbornici opozicionih stranaka. Diskusija po ovoj tački završena je na sjednici SO 19. januara, ali se tada, zbog nedostatka kvoruma, nije glasalo.
Stavljen van snage aneks ugovora za TQ Plazu
Portal AnalitikaIzvor

Stavljanjem ove odluke van snage stvaraju se uslovi i formalno-pravne pretpostavke da Trade Unique i njen vlasnik Mirko Latinović, inače svjedok saradnik u istrazi, potpišu Sporazume o priznanju krivice, a on, potom, nadoknadi štetu od 19,5 miliona eura opštini Budva. Tačnije, Opštini bi bilo prenijeto u vlasništvo 8.000 kvadrata poslovno-stambenog prostora.

Upravo ta suma je po nalazu vještaka utvrđena kao šteta koju je Opština pretrpjela iz posla sa Latinovićem. Prethodno je sporazumno priznanje krivice potpisao bivši predsjednik opštine Budva Lazar Rađenović.

Opština Budva će raspolagati sa tim poslovno-stambenim prostorom. Rebalansa budžeta neće biti, jer nije u pitanju novac, nego materijalna sredstva, kazao je, nakon sjednice, predsjednik budvanske Skupštine Boro Lazović.

"Važno je da će opština Budva namiriti štetu nastalu prilikom gradnje TQ Plaze. Mislim da je to, u stvari, suština ove odluke koja je poništila aneks 4. Nama je bio cilj da poništimo ugovor o fiduciji, a to je sadržao aneks 4, kako bi mogli da nastavimo sa ovim drugim radnjama, odnosno da taj stambeno-poslovni prostor prenesemo na opštinu", kazao je Lazović.

Foto: rtvbudva.me

Portal Analitika