Region

"Standard": Hrvatska Vlada u znaku svete vodice i ekstremista

Osvještavanje hrvatskog Ministarstva branitelja odaje utisak da bi Hrvatska u budućnosti mogla da se podvrgne kanonskim zakonima i odbaci sekularizam.
"Standard": Hrvatska Vlada u znaku svete vodice i ekstremista
Portal AnalitikaIzvor

To navodi austrijski list "Standard" dodajući da u novoj konzevativnoj hrvatskoj vladi sjedi nekoliko nacionalista čiji su neliberalni stavovi zabrinjavajući.

List kritikuje ideju ministra branitelja o uvođenju registra izdajnika nacionalnih interesa, a ističe i kako je u znak protesta više od 4.500 građana Hrvatske odlučilo da sami sebe prijave kao izdajnike (na internetu).

"Standard" piše kako su ratni veterani udarni dio nacionalista u Hrvatskoj i kako je ministar branitelja Mija Crnoja i jedno i drugo. Dodaje se i kako je početak koalicije HDZ-a i MOST-a obilježen borbom na području kulture.

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović, piše "Standard", najkontroverzniji je ministar koji poštuje fašističke ustaše. On želi da uvede zakon o lustraciji, prema kojem bi eksponenti bivšeg jugoslovenskog režima bili isključeni iz javnoga života.

U najboljem slučaju, ekstremisti su dobili posao u Vladi kako bi javnosti odvratili pažnju sa teških mjera koje Hrvatska mora da sprovede kako bi sanirala bar dio velikog duga, ali to nije izvjesno. Nada za ekonomski oporavak leži u nestranačkom premijeru Tihomiru Oreškoviću i ministru finansija Zdravku Mariću, navodi "Standard".

Izvor: index.hr

Foto: Facebook

Portal Analitika