Fudbal

Jovetić dobio konkurenciju u napadu Intera

Milanski Inter dogovorio je transfer napadača Sampdorije Edera Citadina Martinsa.
Jovetić dobio konkurenciju u napadu Intera
Portal AnalitikaIzvor

Italijanski reprezentativac brazilskog porekla na Đuzepe Meacu stiže na šestomjesečnu pozajmicu od 1,5 miliona eura, a Inter će na ljeto imati opciju da ga otkupi za dodatnih 10,5 miliona.

Trener Intera Roberto Mančini je proteklih neđelja kritikovao svoje napadače Maura Ikardija i Stevana Jovetića zbog neefikasnosti. "Nerazuri" su četvrti u Seriji A sa 41 bodom (šest manje od lidera Napolija), a na 21 utakmici postigli su samo 26 golova. 

Zbog toga je Mančini posljednjih neđelja "jurio" Edera, a transfer mu je omogućilaprodaja Fredija Guarina u Kinu za 12 miliona eura. Eder je drugi strijelac Serije A sa 12 golova, iako je Sampdorija na granici zone ispadanja sa samo šest pobjeda. 

Karijeru je počeo u brazilskoj Krisijumi, a u Itaiju je stigao kao 19-godišnjak 2005. godine u ekipu Empolija. Nastupao je još za Frozinone, te Brešu i Čezen na pozajmicama, prije nego što je stigao u Đenovu 2012. godine. Prošle godine je postao italijanski reprezentativac, a na osam nastupa za "Azure" postigao je dva gola.

Portal Analitika