NATO

Savjet za članstvo u NATO-u: Nastaviti ispunjavanje obaveza na putu do punopravnog članstva

Savjet za članstvo Crne Gore u NATO-u, kojim je predsjedavao predsjednik Savjeta, predsjednik Vlade Milo Đukanović, razmotrio je na devetoj redovnoj sjednici, održanoj u četvrtak, 28. januara 2016. godine, informacije u vezi sa sprovođenjem reformi i ispunjavanjem obaveza u okviru evroatlantske agende nakon dobijanja poziva za članstvo.
Savjet za članstvo u NATO-u: Nastaviti ispunjavanje obaveza na putu do punopravnog članstva
Portal AnalitikaIzvor

Tokom sjednice posebna pažnja je posvećena predstojećim aktivnostima nadležnih državnih institucija u susret pristupnim pregovorima sa Alijansom čije je održavanje planirano za sredinu februara u Briselu. Na sjednici je istaknuto da treba, odgovorno i efikasno, kao i do sada, sprovoditi sve neophodne mjere kako bi potpisivanje Protokola o pristupanju bilo omogućeno u predviđenom roku.S tim u vezi naglašena je važnost daljih aktivnosti Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO i planova za nastavak kampanje tokom 2016. godine. I ovom prilikom je ukazano da proaktivan pristup  i susreti sa građanima doprinose jačanju podrške javnog mnijjenja, što potvrđuju i istraživanja.

Zaključeno je da javni dijalog o prednostima članstva, kao i druge potrebne aktivnosti u vezi sa procesom euroatlantskih integracija, treba nastaviti sa istim intenzitetom i tokom 2016. godine.

Portal Analitika