Politika

Krivokapić za ponedjeljak zakazao sjednicu Radne grupe

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić će, u okviru parlamentarnog dijaloga za izgradnju izbornog povjerenja, u ponedjeljak 1. februara, organizovati treći sastanak sa predsjednicima političkih subjekata koji imaju poslanike u Skupštini Crne Gore, saopšteno je iz parlamenta. Sastanak je zakazan za 12 sati.
Krivokapić za ponedjeljak zakazao sjednicu Radne grupe
Portal AnalitikaIzvor

U pismu predsjednicima političkih stranaka, Krivokapić podsjeća da je, "na drugom sastanku Parlamentarnog dijaloga za pripremu slobodnih izbora predsjednika političkih subjekata koji imaju poslanike u Skupštini Crne Gore", održanom 21. decembra prošle godine, konsenzusom odlučeno da se novi sastanak održi 1. februara i da bude posvećen "pronalaženju pravno–političkog modela koji će garantovati implementaciju dogovorenih rješenja za slobodne izbore".

Krivokapić je, u pismu naveo da je, kroz izlaganje predsjednika Vlade na jučerašnjoj sjednici Skupštine, "pokazana spremnost za razgovore o uspostavljanju Vlade izbornog povjerenja, konstituisane od predstavnika vlasti i opozicije, koja bi imala prelazan karakter i precizan mandat pripreme i sprovođenja slobodnih izbora".

Sastanak Parlamentarnog dijaloga biće održan u ponedjeljak, 1. februara, sa početkom u 12 sati.

Foto: rtcg.me

Portal Analitika