Društvo

Uručena donacija Organizaciji slijepih za Bar i Ulcinj

Povodom donacije kompjuterske opreme, koja je Organizaciji slijepih za Bar i Ulcinj neophodna zbog izdavanja zvučnog časopisa i zvučnih knjiga u cilju ostvarivanja prava na nesmetanu informisanost i edukaciju za osobe oštećenog vida, predsjednik Opštine Bar Zoran Srzentić danas je ugostio Veselina Joketića, predsjednika ove Organizacije.
Uručena donacija Organizaciji slijepih za Bar i Ulcinj
Portal AnalitikaIzvor

Srzentić je gostima poželio dobrodošlicu i istakao zadovoljstvo što je Opština Bar u prilici da pruži pomoć ovoj Organizaciji u obezbjeđivanju publikacija u zvučnoj tehnici.

"Barska lokalna uprava je do sada imala sluha, ali i obavezu da pomaže ovo udruženje. Smatramo da je članovima Organizacije slijepih neophodna pomoć, a podrazumijeva se da ćemo i u narednom periodu nastaviti da pružamo podršku za potrebe funkcionisanja udruženja. Ovim putem ćemo postojeću saradnju između Opštine Bar i Organizacije slijepih ne samo nastaviti već i unaprijediti. Upravo jedan od vidova te saradnje je i povod Vaše današnje posjete, odnosno donacija kompjuterske opreme koja je potpuno prilagođena potrebama Vašeg udruženja", naveo je Srzentić.

Predsjednik Organizacije slijepih se zahvalio barskoj lokalnoj upravi na vrijednoj donaciji i predsjednika Opštine upoznao sa aktivnostima ovog udruženja, ali i problemima sa kojima se susrijeću.

"Prije svega, u ime članova Organizacije slijepih i svoje lično, želio bih da Vam uputim iskrene riječi zahvalnosti povodom saradnje i podrške koju nam pružate u realizaciji značajnih aktivnosti za nesmetani rad ove socio – humanitarne organizacije. Vaše razumijevanje za potrebe osoba oštećenog vida je u proteklom periodu doprinijelo njihovoj socijalizaciji i integraciji u društvenu zajednicu. Vjerujem da će i u danima koji slijede biti prilike da zajednički sarađujemo na ostvarivanju svih aktivnosti koje doprinose radu naše organizacije i da uz Vašu podršku možemo pomoći sugrađanima sa oštećenim vidom", kazao je Joketić.

Portal Analitika