Politika

DF: Svi koji su glasali protiv povjerenja Vladi da izađu na proteste

Iako je formalno Vlada dobila povjerenje, Đukanović je zapravo doživio poraz, jer je bio prinuđen da kroz javnu manifestaciju političke korupcije obezbijedi podršku, ocijenjeno je iz Demokratskog fronta (DF).
DF: Svi koji su glasali protiv povjerenja Vladi da izađu na proteste
Portal AnalitikaIzvor

 “Sve ovo potvrđuje ispravnost politike protesta Demokratskog fronta, i da smo bili u pravu kada smo tvrdili da se jedino kroz ovaj model političke borbe može doći do prelazne vlade koja bi orgaizovala prve fer i slobodne izbore u Crnoj Gori.  Pozitivna Crna Gora je juče odlučila da iznevjeri sopstvene opozicione birače koji su joj dali povjerenje, i umesto formiranja prelazne vlade odabrala političku korupciju. Zato nema dileme da da će rekonstruisana vlada biti zakrpljena do najavljenih izbora na jesen.

Demokratski Front će uputiti poziv svim političkim subjektima koji su glasali protiv Đukanovićeve vlade o dogovoru o zajedničkoj organizaciji protesta kao jedinog preostalog efikasnog modela poltičke borbe za formiranje prelazne vlade”, ističe se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Pozivaju Ranka Krivokapića da ne podnoseći ostavku napusti Skupštinu i da sa pozicije predsjednika Skupštine Crne Gore zaustavi pokušaj najavljenog krpljenja vlade kroz institucijalizacije političke korupcije, jer se bez njega ne može zakazati nova sjednica parlamenta.

“Svako drugo političko djelovanje Krivokapića bilo bi davanje prećutne saglasnosti za sve ono što se juče dogodilo u parlamentu i značilo bi svojevrstan vid saučesništva i niko ga ne bi mogao abolirati od odgovornosti za takvu odluku.  Demokratski Front još snažnije nastavlja odlučnu političku borbu i spreman je da sarađuje sa svim političkim subjektima koji su saglasni da su protesti poslednji preostali vid efikasne političke borbe”, zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika