Košarka

VITKOVAC: Biće pravi spektakl u „Morači“, neka pobijedi bolji!

Dolazimo u Podgoricu sa motivom da odigramo dobro, da dižemo formu. Budućnost je jedan izuzetno jak tim, što na kraju krajeva govori i tabela. Sigurno da nam je ovo najteže gostovanje u sezoni, jer najbolji domaći teren u cijeloj ligi ima Budućnost, kazao je za Portal Analitika krilni centar beogradskog Partizana, Čedomir Vitkovac.
VITKOVAC: Biće pravi spektakl u „Morači“, neka pobijedi bolji!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U subotu od 19 sati, Budućnost Voli u „Morači“ dočekuje beogradskog šampiona. Biće to pravi spektakl za sve košarkaške sladokusce. Prvi duel u Beogradu pripao je crno-bijelima (86:77).

Vitkovac, koji je protekle četiri sezone bio član ekipe iz Njegoševog parka, za koju je prošle sezone prosječno igrao po 16,3 minuta po meču i za to vrijeme ostvarivao po 5,8 poena i 3,1 skok po nastupu, za Portal Analitika navodi da prvotimcima Partizana neće faliti motiva u meču protiv lidera ABA lige, što dokazuje i serija od tri uzastopne pobjede koje su uknjižili (protiv Cibone, Krke i Crvene Zvezde), sa novim trenerom na klupi - Aleksandrom Džikićem.

- Počeli smo da pobjeđujemo. Vezali smo tri pobjede. U prošlom kolu smo pobijedili velikog rivala Crvenu zvezdu, tako da smo trenutno svi zadovoljni i srećni, jer realno smo prošli jedan težak period i moramo da budemo pametni. U subotu očekujem odličnu, kvalitetnu utakmicu i ono što se kaže, neka pobijedi bolji! - kazao je Vitkovac.

Govoreći o dometima svog tima nakon turbulentnog perioda i oscilacija koje su imali u igri, Vitkovac je istakao da se nada da će Partizan na kraju sezone izboriti respektabilno mjesto na tabeli Regionalne ABA lige.

- Ove sezone smo napravili dosta kikseva i sve je išlo nekako zbrda-zdola, ali se nadam da ćemo izboriti respektabilno mjesto na tabeli na kraju sezone i da će polako i ekipa i klub krenuti da se konsoliduju u pravom smjeru - zaključio je Vitkovac.

Ana Popović

Portal Analitika