Tenis

Đoković nakon trijumfa: Osjećam da sam na vrhuncu karijere

Novak Đoković je poslije pobjede nad Rodžerom Federerom u polufinalu Australijan Opena rekao da osjeća da je trenutno na vrhuncu karijere.
Đoković nakon trijumfa: Osjećam da sam na vrhuncu karijere
Portal AnalitikaIzvor

Najbolji teniser svijeta je dozvolio velikom rivalu da osvoji samo jedan set u njihovom 45. međusobnom duelu.

“Definitivno sam odigrao nevjerovatna prva dva seta, to je potrebno protiv Rodžera jer igra na visokom nivou tokom cijelog turnira. Znao sam da će on da zaigra agresivno, da će da miksuje ritam i da će da izlazi na mrežu, ali sam ja imao pravi pristup, izašao sam sa pravom egzekucijom... Na kraju, viđena je velika borba“, rekao je Đoković. 

Ovom pobjedom Novak je u ukupnom skoru prestigao Federera, kada su u pitanju međusobni dueli, sada je 23:22 za njega. 

“Rodžer i Rafa su značajno doprinijeli mojoj karijeri i mojim uspjesima, to su dva rivaliteta koja imam i sa njima sam igrao toliko puta da me je to natjeralo da budem bolji igrač, najprije sam mnogo radio da bih došao u situaciju da ih izazovem, sada osjećam da sam na vrhuncu karijere i uživam u svakom trenutku“, istakao je Đoković. 

Za svoj 11. Gren slem trofej prvi reket svijeta će se boriti protiv pobjednika duela između Miloša Raonića i Endija Mareja. 

“Biće to sjajan meč, Miloš je mnogo napredovao u pauzi između sezona, naročito sa osnovne linije. Sa druge strane je Endi, nevjerovatno kvalitetan teniser, koji ima veliku podršku ovdje. Ja ću imati dva dana pauze da nađem ono što mi je potrebno, a to je vrijeme za odmor i koncentraciju“, zaključio je Đoković.

(B92)

Portal Analitika