Politika

ULJAREVIĆ SMATRA: Đukanović ponudio više od Pozitivne

U kadrovskom smislu, crnogorski premijer Milo Đukanović ponudio je "više nego što je Pozitivna Crna Gora tražila" za podršku vladi, ocijenila je politička analitičarka Daliborka Uljarević. Ona smatra da se taj predlog "dijelom naslanja na zahtjeve opozicije o prelaznoj vladi".
ULJAREVIĆ SMATRA: Đukanović ponudio više od Pozitivne
Portal AnalitikaIzvor

"Ovo je nešto o čemu opozicija treba da razmisli i da ima jasan stav", kazala je Uljarević za TV Atlas, i dodala da je bojkot izbora opcija koja uvijek može da se primijeni.

Vlada premijera Mila Đukanovića dobila je sinoć podršku Skupštine zahvaljujući glasovima opozicione Pozitivne Crne Gore, nakon što je premijer prihvatio ponudu te partije o ulasku opozicije u izvršnu vlast.

Đukanović je pozvao sve parlamentarne partije da uđu u vladu i saopštio da je spreman da im ponudi resore unutrašnjih poslova, finansija, rada i socijalnog staranja, poljoprivrede i potpredsjedničko mjesto kako bi se obezbijedila kontrola državnih resursa u izbornom procesu. 

Prema riječima Daliborke Uljarević, u ponudi Pozitivne Crne Gore o ulasku opozicije u vladu i kontroli izbora "nema ništa sporno za opoziciju sa stanovišta principa i zahtjeva".

Ona je kazala da je pitanje da li je to trebalo da posluži za "neku vrstu opravdanja" Pozitivne za podršku Đukanoviću.

Protiv Đukanovićeve vlade glasao je njegov dugogodišnji partner u vladi, Socijaldemokratska partija (SDP) i opozicija koja učestvuje u radu Skupštine, dok Demokratski front (DF) bojkotuje njen rad i protestima traži pad vlade. 

Za sada postoji poziv predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića da partije razmisle o predlogu do 1. februara, kada je nastavak parlamentarnog dijaloga o uslovima za održavanje izbora. 

Beta, rtcg.me

Portal Analitika