Svijet

Dubai bilježi rekordnu posjetu

Dubai je prošle godine posjetilo više od 14,2 miliona ljudi, 7,5 odsto više nego u 2014, a najbrojniji su turisti iz Indije, Saudijske Arabije i Velike Britanije.
Dubai bilježi rekordnu posjetu
Portal AnalitikaIzvor

“Prošla godina je bila kolebljiva za turizam širom svijeta, jer smo svi bili svjedoci niza uznemirujućih faktora, od usporavanja rasta azijskih i evropskih tržišta do valutnih fluktuacija širom svijeta”, navodi se u saopštenju turističke organizacije Dubaija, prenosi Tanjug.

Taj grad-država je 2014. godine posjetilo preko 13 miliona posjetilaca, a vlasti planiraju da on kroz pet godina privlači 20 miliona turista godišnje.

Dubai je prošle godine posjetilo čak 3,3 miliona turista iz okolnih država Persijskog zaliva, ili 12,8 odsto više nego 2014, dok je samo Saudijaca bilo 1,54 miliona.

Indijski turisti su prvi put izbili na prvo mjesto, jer je njihov broj porastao 26 odsto, na 1,6 miliona, dok je broj britanskih turista skočio 11 odsto, na 1,2 miliona.

"Region zapadne Evrope je na drugom mjestu po doprinosu rastu broja turista, budući da je iz tog područja bilo skoro tri miliona turista koji su posjetili Dubai", navodi se u saopštenju turističke organizacije.

Portal Analitika