Društvo

Medenica u Strazburu

Predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica prisustvovaće sjutra svečanoj sjednici Evropskog suda za ljudska prava (ESLJP) u Strazburu. Medenica će svečanoj sjednici prisustvovati na poziv predsjednika suda Gvida Rajmondija.
Medenica u Strazburu
Portal AnalitikaIzvor

Nakon svečanog otvaranja nove sudijske godine, Medenica će, kako je najavljeno, učestvovati u radu seminara čije je tema "Međunarodni i nacionalni sudovi suočavaju se sa kršenjima ljudskih prava velikih razmjera".
 
"U okviru glavne teme, učesnici seminara razmotriće i pitanja genocida, terorizma, krivičnih djela protiv čovječnosti i ratnih zločina, sa posebnim osvrtom na praksu nacionalnih sudova, Suda u Strazburu i primjene Evropske konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama", navodi se u saopštenju Vrhovnog suda.

Osim predsjednika vrhovnih sudova evropskih država, predsjednika i sudija ESLJP, na seminaru će govoriti i sudije Međunarodnog krivičnog suda i predstavnici Mreže predsjednika vrhovnih sudova Evropske unije.

U cilju unapređenja odnosa i saradnje Vrhovnog suda Crne Gore i Savjeta Evrope, predsjednica Medenica će se u Strazburu susresti i sa direktorom Direktorata za ljudska prava u Savjetu Evrope Filipom Boillat-om.

Portal Analitika