Politika

DPS: Krivokapić se obavezao da će podržati Vujanovića

Demokratska partija socijalista objelodanila je sporazum o formiranju dosadašnje parlamentarne većine, po kojem su se ostale stranke potpisnice, uključujući i SDP, obavezale da će podržati kandidata DPS-a za predsjednika države. Sporazum o zajedničkom političkom djelovanju tadašnje parlamentarne većine su, uz saglasnost ostalih partija, potpisali 6. novembra 2012. godine predsjednik DPS-a Milo Đukanović i predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović.
 DPS: Krivokapić se obavezao da će podržati Vujanovića
Portal AnalitikaIzvor

 U članu 7 Sporazuma se decidno navodi da su partije saglasne da dogovorom podrže kandidata DPS-a za predsjednika države. Sporazumom je definisan i izbor predsjednika Skupštine po kojem su se sve partije obavezale da podrže kandidata Socijaldemokratske partije. Đukanović je na parlamentarnim izborima bio nosilac liste za Evropsku Crnu Goru, dok je Husović potpisao u ime manjinskih stranaka koje su nakon parlamentarnih izbora formirale savez, a potom ušli u koaliciju.

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić kazao je prije dva dana u parlamentu da nema člana u koalicionom sporazumu, koji je poslat Dr- žavnoj izbornoj komisiji, po kojem se SDP obavezala da će podržati Vujanovića. Sporazumom je obuhvaćeno ukupno sedam stranaka: DPS, SDP, Liberalna partija, Demokratska partija Fatmira Đeke, Forca i Hrvatska građanska inicijativa. (Pobjeda)

Portal Analitika