Abiznis

Bivši sindikalni lideri KAP-a najavljuju kontratužbu

Bivši sindikalci Kombinata aluminijuma, protiv kojih je 239 sadašnjih i bivših radnika podnijelo krivičnu prijavu tereteći ih za zloupotrebu položaja i nelegitimnost oko gradnje sindikalne zgrade na Tuškom putu, najavljuju kontratužbu. Radnici su tužbu, podsjetimo, podnijeli protiv bivših sindikalnih lidera Zorana Miloševića, Rada Krivokapića, Zorana Ćetkovića, Dragana Drobnjaka, Radovana Toškovića i Biljane Jovićević. Milošević je juče Pobjedi kazao da nijesu tačni navodi u krivičnoj prijavi.
Bivši sindikalni lideri KAP-a najavljuju kontratužbu
Portal AnalitikaIzvor

Imamo potpuno povjerenje u državne organe koji će provjeriti sve što se navodi u prijavi. Ako se pokaže da te optužbe nijesu tačne, sve ćemo ih tužiti za klevetu i tražiti maksimalnu odštetu – kazao je juče Pobjedi Zoran Milošević.

- Plac je dat našem sindikatu 2009. kada je u KAP-u radilo 2.300 radnika i ispoštovali smo svu proceduru. Prije toga sam otišao u notarsku kancelariju Anke Stojković da bih provjerio pravni aspekt i dobio odgovor da sindikalni odbor ima legitimitet, ako nijesu ugašene sindikalne organizacije. I u Ministarstvo rada smo sve provjerili i imamo sve papire. Niko od nas u ovu priču ne bi ušao da sam od notarske kancelarije dobio odgovor da nijesmo reprezentativni. A i od Ministarstva smo dobili odgovor da smo legitimni i upisani u registar sindikalnih organizacija– kaže Milošević i podsjeća da svako danas može da podnese krivičnu prijavu protiv svakog. On je kazao da su, nakon dobijanja placa, zaključili ugovor o stambenoj gradnji sa investitorom Montas endžinieringom iz Podgorice i obavijestili javno sve radnike.

- Sve je prošlo transparentno, radnici su konkurisali i mislimo da taj projekat treba da se realizuje - kaže Milošević. U prijavi radnici bivše sindikalce terete i da su u oglasu o raspodjeli stanova naveli visoku cijenu po kvadratu od 670 eura, jer je tada, navodno, tržišna cijena na toj lokaciji bila 450 eura. Milošević podsjeća da je isti investitor sagradio zgradu po cijeni od 670 eura po kvadratu u istoj zoni u kojoj se nalazi plac KAP-a. - Uporedo sa nama plac su dobili MUP i zdravstvo. Pitajte ih za cijene. Ne znam kako su radnici došli do cijene od 450 eura po kvadratu i ne znam ko je kupio stan po toj cijeni. Pogodili smo kvadrat po 670 eura i dio kupaca je već platio 30 odsto te cijene investitoru – kazao je Milošević i dodao da niko ko je prethodno dobio stan od KAP-a nije mogao aplicirati na konkurs za ove stanove. I Radovan Tošković tvrdi da su u krivičnoj prijavi neistine i najavljuje kontratužbu. - Neka kažu ko bi gradio stanove po 450 eura po kvadratu. To su besmislice - kaže Tošković i dodaje da će, ako krivična prijava bude oborena, tražiti da polože račune. - Ovo je klevetanje bez dokaza. Prvo su trebali da dokažu krivicu pa da onda pišu prijavu. A ne da trče pred rudu i navode gluposti da smo sebi pribavili protivpravnu korist - kaže Tošković.

 Bivši sindikalac Zoran Milošević kaže da očekuje da će sindikalna zgrada KAP-a na Tuškom putu početi da se gradi krajem februara, odnosno početkom marta. - Očekujemo novu građevinsku dozvolu i krećemo u realizaciju projekta - kaže Milošević.

Pobjeda

Portal Analitika