Politika

Cdu: Na čelu parlamenta treba da bude osoba koja ima podršku većine poslanika

Crnogorska demokratska unija pozdravlja izglasavanje povjerenja Vladi u crnogorskom parlamentu, te navodi kako je od danas "najvažnija obaveza svih koji su spremni da doprinesu pripremi demokratskih i slobodnih izbora da to i učine".
Cdu: Na čelu parlamenta treba da bude osoba koja ima podršku većine poslanika
Portal AnalitikaIzvor

- Sada, takođe, postoji potreba i prilika da se uspostavi saradnja među strankama, udruženjima i pojedincima koji baštine crnogorske demokratske i građanske vrijednosti i ciljeve. Skupština Crne Gore mora imati ključno mjesto u tim procesima. Na čelu parlamenta treba da bude osoba koja ima podršku većine poslanika - ističu iz Cdu.

Oni smatraju da je potrebno nastaviti dijalog u parlamentu, ali "bez nelegitimnog i nelegalnog učešća političara koji nijesu poslanici i čije partije i udruženja nijesu učestvovali na izborima".

- Priključivanje NATO-u će biti najveći i najvažniji izazov pred nama. Promjene koje treba da prate i slijede ovaj crnogorski nacionalni i državni interes su neophodne i neodložne. One se odnose na crnogorsku ekonomiju, ali i na socijalne i obrazovne, kao i probleme u kulturi. Moramo jačati crnogorske institucije, čuvati nacionalni i vjerski sklad i nastaviti naš put prema evropskim i atlanskim strukturama. Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je poštuju i vole - zaključuje se u saopštenju Cdu.

Portal Analitika