Tenis

RAONIĆ: Osjećam se sjajno, odradio sam sve kako treba

Kanadski teniser Miloš Raonić rekao je da je plasman u polufinale Australijan Opena za njega prilika za iskupljenje za njegovo prethodno Gren slem finale.
RAONIĆ: Osjećam se sjajno, odradio sam sve kako treba
Portal AnalitikaIzvor

Raonić će se u borbi za finale na prvom Gren slemu sezone sastati sa Britancem Endijem Marijem, a u četvrtfinalu je slavio protiv Gaela Monfisa iz Francuske sa 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

„Osjećam se sjajno, odradio sam sve kako treba. Čak i u drugom setu, prije Monfisovog brejka, imao sam prilike, ali je on uzvratio odličnim servisom. Stvarao sam šanse i iskoristio sam veći broj njih, a potom sam koristio to što sam vodio“, rekao je Raonić. 

Prije susreta koji je zakazan za petak, Kanađanin rođen u Podgorici je samo jednom stigao do polufinala na najvećim turnirima na svijetu – na Vimbldonu 2014, kada je u tri seta poražen od Rodžera Federera 

„Kada pogledate širu sliku, plasman u polufinale je pozitivna stvar. Samo po sebi, to je velika prilika za mene. Imao sam razočaravajuće polufinale prije dvije godine i sada želim da preokrenem situaciju i dam sebi novu šansu, sa većim iskustvom jer vjerujem da sam bolji igrač nego što sam bio tad“, naglasio je Raonić. 

Na pitanje šta će odlučiti njegov duel sa Marijem, Raonić je odgovorio: 

„Moraću da se prisjetim našeg posljednjeg meča, na završnom Mastersu u Londonu, ali i onog koji smo odigrali na US Openu. Kada pogledam unazad, shvatam da sam stalno pratio šta on radi. Kada pogledam đe smo obojica bili prije 14 mjeseci, mnogo se promijenilo i vjerujem da smo napredovali mnogo. Znam šta bih volio da promijenim, kako da koristim svoju igru, a siguran sam da će i on pokušati da malo promijeni svoju igru. Mislim da će u toj trci najvažnije biti ko će prvi ući u svoju komfornu zonu“.

Portal Analitika