Region

Nikolić: Zločin je zaboraviti zločin

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić položio je vijenac uz vojne i državne počasti na Spomenik žrtvama genocida u Drugom svjetskom ratu na Starom sajmištu u Beogradu.
Nikolić: Zločin je zaboraviti zločin
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Srbije predvodi centralnu državnu komemorativnu ceremoniju odavanja počasti povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta.

U ime Skupštine Srbije vijenac je položila predsjednica parlamenta Maja Gojković, a u ime Vlade Srbije ministar za boračka pitanja Aleksandar Vulin i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Nikolić je podsjetio da je prošla 71 godina od kada je oslobođen Aušvic, najozloglašeniji koncentracioni logor, i istakao da se nikad ne smije zaboraviti stradanje nevinih žrtava. 

"Holokaust ne sme biti zaboravljen, jer je zločin zaboraviti zločin. A neki bi željeli da ga počinimo, da Holokaust predamo zaboravu ili da se desi nešto još gore, da ga se sjećamo površno i pogrešno. Danas kada postoji pojava negacije Holokausta, ne smije se zaboraviti stradanje Jevreja, Srba, Roma i svih nevinih ljudi. Svijet se mijenja i svi moramo da budemo svjesni da doprinosimo oblikovanju budućnosti i da uložimo maksimalni napor da generacije žive u miru i slozi", kazao je predsjednik Srbije.  (B92)

Portal Analitika