Društvo

Pejanović primila u oproštajnu posjetu ambasadora Lipku

Ministar odbrane Crne Gore prof. dr Milica Pejanović primila je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori, Františeka Lipku, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva odbrane.
Pejanović primila u oproštajnu posjetu ambasadora Lipku
Portal AnalitikaIzvor

Pejanović se zahvalila ambasadoru Lipki na njegovom snažnom doprinosu i ličnom angažmanu u promociji značaja crnogorskog puta ka evroatlantskim integracijama, te na snažnom doprinosu koji su on i Vlada Republike Slovačke dali kada je u pitanju dobijanje poziva Crnoj Gori za članstvo u Alijansi.

Lipka je u razgovoru sa ministrom Pejanović ponovio spremnost Republike Slovačke da podrži dalje aktivnosti naše države u evroatlantskim integracijama i poželio Crnoj Gori da uspješno okonča svoj put ka punopravnom članstvu u NATO.

Podsjećajući na izvanredne rezultate koje Crna Gora ostvaruje ne samo u pristupanju NATO Alijansi, već i u procesu pregovora sa EU, on je takođe naglasio da je naša država dobar primjer u regionu, koja dobrosusjedskim odnosima i pouzdanim partnerstvom daje puni doprinos regionalnom miru i stabilnosti.

Portal Analitika