Abiznis

Počela isplata otpremnina radnicima Metalca

Bivšim radnicima nikšićkog Metalca počela je isplata otpreminima u iznosu od po 10,7 hiljada eura, saopštio je predsjednik sindikata, Mijo Ćipranić.
Počela isplata otpremnina radnicima Metalca
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On je agenciji Mina-business kazao da je riječ o grupi od 19 bivših radnika koji su se od prošle sedmice okupljali ispred prostorija fabrike.

Bivši radnici su zahtijevali obećane otpremnine nakon što je zakupac, beogradska firma Iskra promont 27. decembra prošle godine izašla iz fabrike.

Ti radnici nijesu imali uslov za penzionisanje, a nalaze se na evidenciji Biroa rada.

Ćipranić je kazao da su spiskove radnika ranije poslali Ministarstvu ekonomije od kojih su dobili obavještenje da treba da očekuju isplatu otpremnina od Ministarstva finansija.

“Očekujemo da bi najkasnije u toku dana svima trebalo da budu isplaćene otpremnine. Nadamo se da neće biti problema”, rekao je Ćipranić.

Prema njegovim riječima, iz stečajne mase za oko 110 radnika duguje se još po 20 plata.

Elektroprivreda (EPCG) je Metalcu zbog duga isključila struju 24. novembra prošle godine od kada je u toj fabrici prekinuta proizvodnja.

Metalac je od kraja 2014. u stečaju.

Stečajna uprava je objavila šesti oglas za prodaju imovine fabrike po ukupnoj početnoj cijeni od 4,42 miliona eura. Zainteresovani prijave mogu dostavljati do danas.

Mina biznis 

Portal Analitika