Crna hronika

Prijave protiv radnika: Mahinacije u kolašinskoj Atlas banci

Osnovnom državnom tužilaštvu Atlas banka je podnijela krivične prijave protiv troje bivših radnika ekspoziture u Kolašinu.
Prijave protiv radnika: Mahinacije u kolašinskoj Atlas banci
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako je kazao Vojislav Grujić, osnovni državni tužilac, krivične prijave su podnešene protiv D.R, L.B. i M.M. koji su radili na odgovornim mjestima u Atlas banci u Kolašinu i koje je poslovodstvo suspendovalo u septembru prošle godine.

Grujić je precizirao da se radi o krivičnom djelu zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju. Takođe je kazao da su od strane Specijalnog tužilaštva proslijeđene krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu i da je procedura u toku.

Kako Pobjeda piše, do sada je 11 klijenata Atlas banke podnijelo krivične prijave protiv NN lica.

Informacije da su oštećeni i da se bez njihovog znanja raspolaže njihovim bankarskim računima klijenti banke počeli su da saznaju prošlog ljeta. Jedan klijent, koji živi u inostranstvu, je namjeravao da podigne kredit da bi se, dolaskom u banku, uvjerio da je na njegovo ime već podignut kredit. Kasnije su se javili i drugi klijenti koji su oštećeni na sličan način. Takođe se neovlašćeno koristio dozvoljeni minus sa bankarskih računa, i to uglavnom penzionera koji ga nijesu ni koristili.

Bivši radnici Atlas banke su u jednom dijelu vraćali sredstva oštećenim klijentima, pa ovi nijesu pokretali sudske postupke niti su o tome htjeli da se izjašnjavaju javno.

Pobjeda 

Portal Analitika