Abiznis

Popust na osiguranje od autoodgovornosti od 1. februara

Od ponedjeljka biće odobravan bonus od 10 odsto na premiju osiguranja od autoodgovornosti - rečeno je Pobjedi iz Agencije za nadzor osiguranja.
Popust na osiguranje od autoodgovornosti od 1. februara
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Od 1. februara ove godine očekuje se nastavak smanjenja premije osiguranja, odobravanjem bonusa od 10 odsto od premije osnovnog premijskog razreda, svim osiguranicima koji obnavljaju osiguranje i kojima je, u periodu 1. februara prošle do 31. januara ove godine, odobren bonus u visini od 5 odsto od iznosa premije osnovnog premijskog razreda, a po osnovu čijeg osiguranja u proteklom jednogodišnjem periodu osiguranja od autoodgovornosti nije prijavljena nijedna šteta - objasnio je predsjednik Savjeta Agencije Branko Vujović.

Sistemom tarifa premija osiguranja od autoodgovornosti, podsjeća Vujović, propisano je da osiguranici koji nemaju prijavljenih zahtjeva za naknadu štete u toku prethodnog jednogodišnjeg perioda osiguranja od autoodgovornosti, bez obzira na datum nastanka štete, ostvaruju pravo na smanjenje premije od 5 odsto godišnje, a najviše 30 odsto od premije osnovnog premijskog razreda.

Opširnije čitajte u Pobjedi…

Portal Analitika