Društvo

Crnogorski zdrastveni sistem na posljednjem mjestu u Evropi

Crna Gora zauzela je posljednje mjesto na listi 35 evropskih zdravstvenih sistema u ovogodišnjem izvještaju Evropskog zdravstvenog potrošačkog indeksa (EHCI).
  Crnogorski zdrastveni sistem na posljednjem mjestu u Evropi
Portal AnalitikaIzvor

U izvještaju, koji je juče na sajtu objavila kompanija „Health Consumer Powerhouse“, između ostalog, navodi se da je naša zemlja prošle godine ostvarila 23 boda više nego 2014. što, kako se ističe, nije bilo dovoljno da se pomjeri sa posljednjeg mjesta. Crna Gora je, dodaju, „zemlja koja ima samo 650.000 stanovnika, zbog čega bi reforme mogle veoma brzo da se sprovedu“.

Komentarišući izvještaj, predsjednica Sindikata zdravstva dr Ljiljana Krivokapić kazala je Pobjedi da je iznenađena posljednjim mjestom u ovogodišnjem izvještaju Evropskog zdravstvenog potrošačkog indeksa, s obzirom na to da je u 2015. godini urađeno dosta na poboljšanju zdravstvenog sistema.

 - Radilo se puno, posebno od sredine pa do kraja 2015. godine. Urađeno je mnogo na nacionalnom nivou. Posljednju poziciju u izvještaju možda je uzrokovalo i to što možda nijesmo valjano i brzo dostavili neophodne podatke. Sigurna sam da će 2016. godina pokazati bolje rezultate i da ćemo se u narednom izvještaju pomjeriti sa zadnjeg mjesta - istakla je dr Krivokapić. (Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika