Društvo

Ađin novi vođa logističkog tima u Maliju

Ivan Ađin zamijeniće Milutina Miličića na dužnosti vođe logističkog tima instruktora za obuku jedinica Oružanih snaga u Maliju.
Ađin novi vođa logističkog tima u Maliju
Portal AnalitikaIzvor

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG), Dragan Samardžić, primio je danas majora Ađina koji će biti upućen u European Union Training Mission (EUTM) u Maliju.

„Major Ađin će zamijeniti major Miličića na dužnosti vođe logističkog tima instruktora za obuku jedinica Oružanih snaga Republike Mali“, kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Samardžić je, kako se navodi, Ađinu uspješnu realizaciju zadataka u misiji, uz očekivanje da će na dostojan način predstavljati Crnu Goru i Vojsku, iskazujući poseban senzibilitet prema tradiciji i kulturi naroda Mali.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Ađin je četvrti oficir VCG koji će biti upućen u misiju u Maliju, a njegovo angažovanje će trajati šest mjeseci.

Ađin je, dodaje se, zahvalio na ukazanom povjerenju, napominjući da će uložiti maksimalne napore, kako bi stekao što više znanja i iskustva, koje bi mogao primijeniti u radu u VCG.

EUTM je multinacionalna misija Evropske unije, u kojoj učestvuju 22 evropske države, sa sjedištem u malijskom gradu Bamakuu, koja ima za cilj obuku i savjetovanje oružanih snaga te države.

MINA

Portal Analitika