Politika

Gojković: Ako se ne prihvati naš plan nećemo podržati Vladu

Ako smo od Alekse Bečića očekivali rečnik neprimjeren političkoj komunikaciji, priznajemo da nismo od uvažene koleginice Zdenke Popović. Ponovićemo, ako se ne prihvati naš Plan za rješavanje političke krize ovu i ovakvu Vladu nećemo podržati. Takođe, smatramo da političari treba da rješavaju političke krize, a ne medijski tajkuni, saopštila je portparolka Pozitivne Nataša Gojković reagujući na saopštenj potpredsjednice Demokrata Zdenke Popović.
Gojković: Ako se ne prihvati naš plan nećemo podržati Vladu
Portal AnalitikaIzvor

Gojković ističe da "prijetnje za destabilizaciju zemlje doživljavaju kao neodgovoran čin što je u suprotnosti sa demokratskom i evropskom praksom".

- Naprotiv, radi se o Planu koji samo  doprinosi političkoj i svakoj drugoj stabilnosti, a ako ćemo da se rukovodimo politikom "ako ja nisam u centru pažnje destabilizovaću zemlju" ipak nije ozbiljan.  Vašu stranku ne zanima niti hoće rješenje političke krize i to je vaša politička agenda.  Rješenje političke krize na način koji smo predložili nije u skladu sa očekivanjima i interesima pojedinih medijskih tajkuna, već u interesu države, i zato razumijemo vašu ljutnju - stoji u saopštenju.

Dalje navodi da ipak nije legitimno spočitavati bilo šta nekom drugom, ako ste sami svjesni da ste oteli mandate drugima, i da "Draga" u vašoj partiji ima sasvim sigurno mnogo više nego u Pozitivnoj.

- Političkom korupcijom se ne ulazi u politiku, opozicionim svađama se ne rješavaju političke krize.Ali i poslije svega razumijemo partijski zadatak naše starije koleginice Popović, ali joj niti priliči niti je u duhu tolerantnosti opozicionih napora, a najmanje demokratske promjene vlasti  - poručila je Gojković.

Portal Analitika