Fudbal

Mesi pronašao dječaka u 'plastičnom dresu'

Poslije opsežne istrage Fudbalskog saveza Argentine PR tima Lionela Mesija, kao i miliona fanova sa društvenih mreža, pronađen je 'dječak u plastičnom dresu'.
Mesi pronašao dječaka u 'plastičnom dresu'
Portal AnalitikaIzvor

Početkom prošle neđelje internetom se brzo proširila priča o neimenovanom dječaku koji na sebi ima improvizovan dres argentinske reprezentacije – sačinjen od plasične kese – dok je na 'poleđini' flomasterom napisano prezime magičnog 'Gaučosa' i broj deset.

Nije dugo prošlo prije nego što je slika stigla i do same zvijezde Barselone, da bi poslije njegove inicijative da mu pokloni original dres sa autogramom, ispostaviće se, uspio da ga pronađe. 

Kako piše BBC, riječ je o petogodišnjem Murtazi Ahmadiju iz ruralne oblasti Jagori, u provinciji Gazi u istočnom dijelu Avganistana, čime se demantuju informacije da se radi o iračkom Kurdu, kako je tvrdila lokalna televizija koja ga je navodno pronašla. 

Sliku je na internet orginalno postavio Arif Ahmadi, dječakov ujak, koji živi u Australiji, a uskoro je britanskoj kući cijelu priču potvrdio i dječakov otac – istakavši da 'nema novac da svom sinu kupi pravi dres'. 

"On stvarno mnogo voli Mesija i fudbal, ali mi nismo u mogućnosti da mu kupimo pravi dres. Ja sam samo najobičniji farmer, pa su se djeca odlučila za plastične. Čuo je preko prijatelja koji imaju internet da je postao poznat, i veoma je srećan zbog toga. Nada da ćemo uz pomoć stranih zemalja uspjeti da upoznamo Mesija jer želi da postane dobar fudbaler, da bude kao on u budućnosti", rekao je Azim Armadi. 

Ostaje da se vidi šta će petostruki osvajač 'Zlatne lopte' uraditi pošto je pronašao malog Murtazija.

Portal Analitika