Podgorica

Sekretarijat: Inspektori pooštrili kontrole

Shodno Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu rada uprave Glavnog grada, čije je donošenje uslijedilo nakon početka primjene Zakona o komunalnoj policiji, poslovi inspekcijskog nadzora iz komunalno stambene oblasti, oblasti saobraćaja i puteva, kao i poslovi premještanja nepropisno parkiranih vozila od 1. januara 2016. godine organizovani su u Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj.
Sekretarijat: Inspektori pooštrili kontrole
Portal AnalitikaIzvor

U  Sekretarijat za komunalne poslove su prešla četrdeset četiri zaposlena iz Komunalne policije, od cega je dvadeset inspektora, koji će sprovoditi inspekcijske nadzore i preduzimati mjere i radnje u oblastima: održavanja javne čistoće, prevoza i deponovanja komunalnog i drugog otpada,uređivanja i održavanja pijaca,groblja,parkova, zelenih i drugih javnih površina, javne rasvjete,opštinskih i nekategorisanih puteva i ulica, saobraćajnih oznaka i signalizacije, prevozu putnika u gradskom i prigradskom linijskom saobraćaju,auto-taxi i vanrednom prevozu, postavljanju privremenih,pomoćnih i montažnih objekata privremenog karaktera,stanovanja u stambenim zgradama, držanja kućnih ljubimaca i drugim oblastima u skladu sa posebnim propisima.

Inspektori za komunalno-stambenu oblast, kao i inspektori za drumski saobraćaj  svakodnevno obilaze terene koji su im dodijeljeni nakon prelaska u Sekretarijat i preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadleznosti.  Komunalnoj inspekciji  je stiglo šezdeset sedam pismenih inicijativa i petsto sedamdeset telefonskih inicijativa po kojima su inspektori postupali.

Inspektori za drumski saobraćaj  u saradnji sa saobraćajnom policijom  MUP-a su kontrolisali taxi-prevoz u Glavnom gradu i uočili veliki broj nepravilnosti tako da su   u jednom danu isključili iz saobraćaja šest vozila a za pet vozila zapisnički naredili da u određenom roku pribave taxi legitimacije, u suprotnom biće sankcionisani.

U narednom periodu inspektori komunalne policije će intenzivirati aktivnosti na kontrolama, a prvenstveno postavljanja privremenih objekata (bašti, kioska, sportskih objekata itd.), kontrole prekopa saobraćajnica i drugih javnih površina, kontrole legalnog, nelegalnog taksi prevoza i prevoza za sopstvene potrebe i kontrolu javnog gradskog i prigradskog linijskog prevoza.

Portal Analitika