Društvo

Dom zdravlja Podgorica: Predavanje o prevenciji karcinoma grlića materice

Edukativnom radionicom i preventivnim ginekološkim pregledima Dom zdravlja Podgorica i ove godine od 21. do 28. januara obilježava Evropsku nedelju prevencije karcinoma grlića materice.
Dom zdravlja Podgorica: Predavanje o prevenciji karcinoma grlića materice
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju iz ove zdravstvene institucije, tim povodom sjutra će biti organizovano predavanje na temu zdravstvene zaštite žena u edukativnom centru, u sklopu zdravstvenog objekta Doma zdravlja Podgorica u Bloku V od 13 časova, a govoriće specijalista ginekologije i akušerstva dr Milovan Jovanović, inače načelnik Organizacione cjeline izabranih doktora za žene u Domu zdravlja Podgorica.

- Dr Jovanović će govoriti prevenciji i liječenju karcinoma grlića materice i dati neophodne informacije o faktorima rizika i nastanka ove, jedne od najčešćih malignih bolesti kod žena. Nakon predavanja, zainteresovane sugrađanke imaće mogućnost da obave preventivni ginekološki pregled u ginekološkoj ordinaciji u zdravstvenom objektu Doma zdravlja Podgorica u Bloku V - navodi se u saopštenju iz Doma zdravlja Podgorica.

Foto: dzpg.me

Portal Analitika