Politika

RAŽNATOVIĆ: Bečić ne želi rješenje političke krize, već opozicionu svađu

Aleksa Bečić očigledno ne želi rješenje političke krize koju imamo u državi, već nanovo i mnogo puta želi opozicionu svađu, poručio je politički direktor Pozitivne Crne Gore Aleksandar Ražnatović.
RAŽNATOVIĆ: Bečić ne želi rješenje političke krize, već opozicionu svađu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Bečić je danas, tokom performansa u Podgorici, pozvao Pozitivnu da ispoštuje volju birača koji su joj dali mandat i uskrati povjerenje ovoj Vladi i nakon toga izađe sa ponudom koju može predstaviti Parlamentarnom dijalogu na najvišem nivou.

On je pozvao Pozitivnu i da ne obesmišljava izbornu volju opozicionih birača, da ne ruši osnovne principe parlamentarne demokratije i ne uvodi političku korupciju na vrata državnog Parlamenta.

Ražnatović je u reagovanju kazao da bi bilo bolje za sve u opoziciji da se, umjesto insinuacija, fokusira na predloženi Plan za prevazilaženje političke krize  koji je ponudila Pozitivna.

"Vrlo jasno smo saopštili  da ukoliko naš Plan ne bude prihvatljiv onima koji čine vladu, Pozitivna neće podržati ovu i ovakvu Vladu. U mjerama za prevazilaženje političke krize nalaze se sve one stvari koje opozicija traži već duže vrijeme, čak i više od toga, dok je jedina razlika što ovaj Plan nudimo mi, a ne neki drugi opozicioni subjekt", navodi Ražnatović.

Kako je dodao, ulazak u Vladu svih stranaka iz Parlamenta na onim mjestima gdje se može kontrolisati i spriječiti zloupotrebe u finansijskim tokovima, socijalnim pomoćima, biračkom spisku, zloupotrebe državnih resursa u partijske svrhe i ostale mjere koje su ponudili je zapravo preuzimanje odgovornosti svih u državi za obezbjeđivanje fer i slobodnih izbora, nastavak integracionih procesa kao i efikasnija borba protiv korupcije.

"To je jedini odgovoran i ozbiljan pristup rješavanju problema koje imamo i mi smo sigurni da je sada dobar momenat za ponuđena rješenja i da je to jedini pravi put za državu i sve njene građane. Zato i ponavljamo da umjesto insinuacija i neodmjerenosti budemo odgovorni, prije svega prema građanima i ponudimo im izlaz iz postojeće političke krize. Predloženi plan Pozitivne to jeste", zaključio je Ražnatović.

Portal Analitika