Fudbal

Taunsend stiže u Njukasl

Oklijevali su čelnici Totenhema prethodnih dana i odbijali napade Njukasla, kao da nijesu željeli da se odreknu usluga Androsa Taunsenda. Ali ispostavilo se da je prvi čovjek Pijevaca Danijel Levi samo tvrdio pazar, jer Njukasl i Totenhem su postigli konačni dogovor na transfer vrijedan 16.000.000 eura!
Taunsend stiže u Njukasl
Portal AnalitikaIzvor

Praktično od prvog dana zimskog prijelaznog roka Svrake su oblijetale oko reprezentativca Engleske u namjeri da pojačaju ofanzivnu liniju u namjeri da se sačuva status premijerligaša i naredne sezone. Njukasl je Totenhemu nudio i opcije pozajmice i transfera, ali klub iz Londona nije želio da čuje, osim ako u igri ne bude suma od 18.000.000 eura. Stiv Meklaren je nudio tri miliona manje, ali na kraju dva kluba su uspjela da se dogovore oko sume od 16.000.000 evropskih novčanica. 

Taunsend bi već danas mogao da stigne na Sent Džejms Park kako bi obavio medicinske preglede, a vrlo brzo zatim i da stavi paraf na višegodišnju saradnju sa novim klubom. 

Ovim dogovorom Njukasl je praktično obavio i više od pola zacrtanog posla ove zime. Poslije kompletiranja veznog reda dovođenjem Anrija Sevea i Džondža Šelvija crno-bijeli dobijaju krilnog napadača po želji i sada se praktično samo čeka Čelsijevo zeleno svijetlo za povratak Loika Remija.

Podsjetimo, sve zavisi od dolaska Alešanda Pata, koji bi po nekim informacijama mogao već danas da doputuje u London, a kasnije bi sve trebalo samo da bude formalnost. 

Portal Analitika