Tenis

Federer: Mogu da pobijedim sve igrače na turu

Rodžer Federer je bez većih problema izborio plasman u polufinale Australijan Opena i istakao da osjeća da može da pobijedi sve igrače na turu.
Federer: Mogu da pobijedim sve igrače na turu
Portal AnalitikaIzvor

Švajcarac je savladao Tomaša Berdiha maksimalnim rezultatom 7-6, 6-2, 6-4 i u borbi za finale će se sastati sa pobjednikom duela između Novaka Đokovića i Keija Nišikorija.

“Mogu da pobijedim sve igrače na turu, to je razlog zašto i dalje igram, osjećam da mogu da se takmičim na visokom nivou, na posljednja tri Gren slema sam bio veoma konstantan. Igram dobar, zabavan tenis, zaista uživam u tome da izlazim na mrežu, više nego ranije“, rekao je Federer. 

Federer se plasirao u 12. polufinale prvog Gren slema u godini, upisavši 80. pobjedu i vjeruje da može do svog 18. trofeja na najvećim takmičenjima. 

“Mislim da sam u kompletu odigrao veoma dobro, možda je trebalo da osvojim više brejkova, ali istovremeno, Tomaš je forsirao. Ima mnogo snage, zna kako to treba da radi. Prvi set je bio veoma težak, bio je najvažniji za cio meč, Tomaš je tu izgubio dosta energije, kako fizičke, tako i psihičke“, dodao je Federer.

Portal Analitika