Fudbal

Pao dogovor: Ramires ide iz Čelsija!

Ono što je počelo da se kuva sinoć, uskoro dobija epilog. Svi ugledni ostvrski mediji javljaju da je Ramires na izlaznim vratima Čelsija i da je postignut dogovor sa kineskim Đijangsuom.
Pao dogovor: Ramires ide iz Čelsija!
Portal AnalitikaIzvor

Pregovori su počeli sinoć kada su Kinezi shvatili da nema ništa od dolazaka Luiz Adrijana,Guarina i Žervinja. Odustali su od italijanskog tržišta i preorijentsiali se na Ostrvo, a kao glavnu metu su izabrali Ramiresa.

Iako su PSŽ i Bajern bili zainteresovani za Ramiresa (pogotovo budući trener Bavaraca Karlo Ančeloti koji je Ramiresa i doveo u Čelsi), proradila je misetriozna brazilsko-kineska menadžerska veza. Neki od najboljih brazilskih fudbalera i trenera su u posljednje vrijeme prešli u Kinu zavedeni fantastičnim finansijskim ponudama. Menadžeri zaduženi za brazilsko tržište prave faraonske ugovore za svoje klijente u Kini.

Ramires je posljednji u nizu Brazilaca koji će krenuti put Kine. Tačnije, prvo put Malage gdje se Đijangsu nalazi na pripremama. Prema ostrvskim izvorima, Čelsi je pristao na obeštećenje od 33.000.000 eura. Nisu poznati detalji Ramiresovog ugovora, ali nema sumnje da ga čeka basnoslovan ugovor.

Brazilski vezista je nezadovoljan u Čelsiju otkako je Gus Hidink došao. Ramires je bio jedan od standardnih prvotimaca kod Žozea Murinja i zato je nagrađen novim ugovorom u oktobru, ali se sve promijenilo dolaskom Hidinka. Holanđanin je skoro pa marginalizovao Ramiresa i više vjeruje Mikelu.

Ipak, poučeni skorašnjim iskustvima oko Đijangsua i njihovog odbijanja da daju garancije treba sačekati da Čelsi i zvanično potvrdi transfer. Trener ineskog kluba je bivši Čelsijev as Dan Petresku koji je insistirao na pojačanju iz nekadašnjeg kluba.

Portal Analitika