Politika

Cdu: Dobra platforma Pozitivne

Crnogorska demokratska unija sagledava modele i rješenja koje je ponudila Pozitivna Crna Gora kao korektnu i konstruktivnu političku platformu koja bi mogla da bude prihvatljiva za povratak političkog procesa tamo gdje on i pripada - u Skupštinu Crne Gore. Ono što su kolege iz Pozitivne naznačile kao mehanizam koji bi osnažio Vladu i stvorio uslove za pripremu demokratskih i fer izbora je saglasno pozicijama i stavovima Cdu, izjavio je potpredsjednik Cdu Neven Staničić.
Cdu: Dobra platforma Pozitivne
Portal AnalitikaIzvor

“Pošto se naša stranka, za razliku od nekih partija i udruženja građana, ne pretvara da je parlamentarna, niti ima namjeru da tako nastupa, ostaje nam da svjedočimo kako će drugi opozicioni subjekti reagovati na ove prijedloge. Iz prvih reakcija shvatamo da će mnogi nastaviti istim tragom, odnosno na način koji je karakterisao njihovu politiku u vremenu za nama. Očigledna je namjera DF da nastavi sa bojkotom i rušenjem demokratskih institucija i sprečavanjem mirne i regularne parlamentarne procedure. Ostaje da se vidi da li će drugi iz opozicionih redova, i oni koji su u parlamentu i oni koji se pretvaraju da su tamo, uspjeti da shvate političku situaciju u našoj zemlji i crnogorske nacionalne i državne prioritete i interese. U toj grupi je svakako interesantno kako će postupiti SDP, tj. njen lider. Čini se da je funkcija koju obnaša i dalje od presudnog značaja za njegove stavove i političke poteze. Ako je tako, a, po svemu sudeći, upravo se to dešava, onda se i dosadašnja aktivnost u tzv. "parlamentarnim" razgovorima svodi na puki pokušaj da se ta funkcija očuva”, naveo je Staničić u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika, ističući da su interesi naše zemlje i svih naših građana važniji od bilo koje lične ambicije ili aktuelne funkcije.

“Cdu očekuje i poziva sve parlamentarne partije i poslanike da potvrde svoju političku odgovornost i ozbiljnost i da ne dozvole da Crna Gora "sklizne" u nepredvidljive i opasne političke scenarije i situacije. Ne trebaju nam i ne mogu nam biti od koristi niti tzv. "makedonski" scenario, niti ono što se naziva "ukrajinskim". Crnoj Gori je potrebna koalicija u vezi našeg članstva u NATO-u, demokratski i slobodni izbori i Vlada koja će biti izraz te političke namjere i odgovornosti. Zato se prema ponudi i prijedlozima Pozitivne, kao i u drugim aspektima neophodnog političkog dogovora treba odnositi sa sviješću o važnosti pitanja o kojima se raspravlja. Neuspjeh bi koristio samo onima kojima su naša nezavisnost, kao i naši legitimni nacionalni i državni interesi trn u oku, ili nešto još gore od toga. Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je poštuju i vole”, poručio je Staničić. 

Portal Analitika