Politika

CP: Đukanović da odbije ucjene i da reformiše stranku

Povodom dešavanja u vezi glasanja povjerenja Vladi, oglasio se Crnogorski pokret koji je poručio crnogorskom premijeru Milu Đukanoviću da odbije ucjene i da reformiše stranku. Saopštenje dostavljeno Portalu Analitika prenosimo integralno.
CP: Đukanović da odbije ucjene i da reformiše stranku
Portal AnalitikaIzvor

Koristoljubivi crnogorski političari pokušavaju da iskoriste napad četničkih epigona i eksponenata velikosrpske i ruske imperijalne politike radi realizacije ličnih interesa i privilegija, stavljajući se na stranu protivnika svega crnogorskog i svih crnogorskih interesa”, ocijenjeno je iz Crnogorskog pokreta.

Poručujemo i jednima i drugima da Crnogorci neće śeđeti skrštenih ruku. Svaka njihova “pobjeda” biće pirova jer se Crna Gora uvijek vraćala sebi kad joj je bilo najteže. “Znaćemo da cijenimo svaki njihov potez i adekvatno ga “nagradimo”. Odavno je Crna Gora “odrasla” i njeni sinovi će naći svakome pripadajuće mjesto. Njihovo ponašanje u najvažnijim trenucima novije istorije nezavisne Crne Gore rječito govori zašto su bili neuspješnih svih proteklih godina i nesposobni da ugroze suverenu vlast DPS-a”. Oni samo mogu da svoju šansu traže u prelomnim trenucima kad je obaveza svakog crnogorskog patriote da mu interesi Crne Gore budu preči od svega. Svojim ponašanjem oni zakivaju po ekser u kovčeg istorijske šanse Crne Gore da postane dio jednog boljeg svijeta i uzimaju budućnost generacijama Crnogoraca. Sam poziv NATO ne znači ništa dok ga ne verifikuju sve zemlje članice. Kolaborirajući sa eksponentima anticrnogorske politike oni tu šansu čine vrlo problematičnom. Sumnjamo da nemaju svijest koliko je važna politička stabilnost u Crnoj Gori da bi poziv dobio svoju egzekuciju u članstvu. Sumnjamo i da ne znaju kakve su namjere onih koji će se okupljati ispred Skupštine i ko stoji iza njih. Ubijeđeni smo da su lične interese stavili iznad državnih jer su ośetili da samo u haosu imaju šansu da se dokopaju vlasti. Zato ćemo angažovati sve svoje potencijale da im se te namjere izjalove na sljedećim izborima. Rječita je ćutnja svih političkih subjekata u Crnoj Gori, čast izuzecima, na otvorene velikosrpske provokacije, svojatanje istorije i negiranja crnogorske nacije  iz Beograda u posljednje vrijeme. Očito da su za sve aktere na političkoj sceni Crne Gore interesi Crnogoraca “izgubljeni u prevodu”, pa se pitamo koja je njihova ciljna grupa? Na čije glasove oni svi računaju?

Nekakve tobožnje kompromisne ponude, predložene u posljednji čas, su potpuno lišene ustavnih osnova i u suštini predstavljaju bacanje prašine u oči. Njeni predlagači neće izbjeći odgovornost za pad vlade i nemogućnost donošenja odluke tehničke vlade o pristupanju NATO paktu do formiranje sljedeće. Kao ni odgovornost, zajedno sa drugim opozicionim strankama, za odlaganje svih integracionih procesa i udaljavanje Crne Gore od prosperiteta. Takođe, zbog ograničenih manevarskih mogućnosti tehničke vlade, može biti ugrožena egzistencija građana Crne Gore. Mogu se svi “ponositi” da upravo rade ono što najveći neprijatelji Crne Gore priželjkuju!

Izgleda da nas je Mahmut paša dobro opisao riječima: „Dokle imam u ćesi novaca, a u Crnu Goru trgovaca, kojizi su lakomi na blago, učiniću što je meni drago, oni će mi prodat Crnogorce!“ Iza svih nasrtaja na Crnu Goru stoje tuđi interesi i novac. Nikada im nije falilo novca kad su se borili protiv Crne Gore. Nemojte građani Crne Gore da budete lakovjerni i vjerujete da se neko od njih bori za vaše bolje śutra. Crna Gora nije bogata zemlja, niti je to ikada bila. Jedina šansa da to bude je da postane dio zapadne hemisfere. Promjena vlasti vam neće donijeti punije novčanike jer to nije realno u postojoćoj ekonomskoj situaciji. Prije će biti da, što je veća koalicija na vlasti, više je onih koji će na vašoj grbači da rješavaju svoje probleme i probleme svojih partija.

Svi oni koji nama podmeću da smo mi plaćenici režima imali su koristi od ove vlasti i Mila Đukanovića u nekom periodu, za razliku od nas. Valjda smatraju da su malo zakučili pa su ogorčeni na Đukanovića. Oni ne mogu da shvate da neko nije poput njih, da ne radi sve za novac i bori se za Crnu Goru iz ljubavi prema njoj.

Crnogorski pokret je začuđen pasivnošću vladajućeg DPS-a u situaciji kad se traži najveća moguća aktivnost. Poručujemo g-dinu Milu Đukanoviću da odbije sve ucjene, da reformiše svoju stranku i okupi oko sebe mnogo sposobnije saradnike, ljude koji neće biti nijemi posmatrači i gledati “svoja posla”. Vanredna vremena traže vanredne ljude.  Krajnje je vijeme da se DPS duboko pročisti, oslobodi korumpiranih članova i postane moderna, odgovorna partija, jer ne postoji ta izborna matematika u kojoj nam DPS nije potreban. Bez obzira što mi svi mislili o njemu.

Na kraju, poručujemo svima onima kojima je Crna Gora državno, nacionalno i duhovno ishodište da ne dozvolimo korumpiranim i neodgovornim političarima da odlučuju o sudbini Crne Gore mimo nas i stavimo svima do znanja da Crna Gora nije ničije vlasništvo do onih koji su nasljednici njenih tvoraca kroz istoriju. 

 

Portal Analitika