Politika

Opozicija protiv plana Pozitivne

Predstavnici opozicije ocijenili su da se predlogom Pozitivne Crne Gore za prevazilaženje političke krize pretpostavlja da predsjednik DPS-a Milo Đukanović ostane premijer, a da drugi budu samo dekor u Vladi, koja suštinski neće moći da obezbijedi fer i slobodne izbore.
Opozicija protiv plana Pozitivne
Portal AnalitikaIzvor

Potpredsjednik Nove i funkcioner DF-a Slaven Radunović ocijenio je da "dimna zavjesa u vidu ponude plana za prevazilaženje političke krize pretpostavlja ostanak Mila Đukanovića na mjestu premijera".

On je, pozivajući građane na ulice, na svom Fejsbuk profilu ocijenio da je korupcija sa nižeg, srednjeg i visokog ranga prešla i u najviši u poslaničke klupe. Direktno se kupuju predstavnici građana, ljudi koji donose zakone, ustav, koji odlučuju o ratu i miru. Gore od ovog ne može. Svi alarmi su popaljeni", kaže Radunović.

Funkcioner Demosa, Radovan Asanović, rekao je za "Dan" da se u potezu Pozitivne ne vidi ništa neobično, te da Pozitivna otkako je stvorena ima dvojni moral.

"Zalagaću se da glasanje bude prozivkom, da bi se jasno vidjelo ko daje podršku ovoj vlasti. Da to vide građani, koji se zbog nemaštine pitaju dokle će DPS da vlada", rekao je Asanović.

Iz Medijskog centra SNP-a kazali su sinoć "da je svaki glas za aktuelnu Vladu glas protiv pravedne i socijalno odgovorne, ekonomski jake i politički stabilne Crne Gore".

"Insistiramo na prelaznoj Vladi, drugačijeg personalnog sastava od Vlade DPS-a, koja bi za cilj imala organizovanje fer, demokratskih i slobodnih izbora, a ono što je najvažnije jeste nesporna činjenica da jednu takvu ideju podržava ogromna većina građana Crne Gore. Interesantno je i da SDP otkazuje povjerenje Vladi zbog rušenja parlamentarnog dijaloga, a ne zbog brojnih nepočinstava, od kojih su većinu zajedno nanijeli Crnoj Gori",  saopšteno je iz Medijskog centra SNP-a.

Funkcioner Demokrata Boris Bogdanović rekao je da još ne znaju detalje ponude Pozitivne , ali ono što treba svima da bude jasno, pa i Pozitivnoj Crnoj Gori, jeste da ova Vlada treba da padne da bi se mogla birati nova.

Predstavnik Građanskog pokreta URA Neđeljko Rudović navodi da sve upućuje da su ovi takozvani uslovi Pozitivne unaprijed usaglašeni sa DPS-om.

Poslanik SDP-a Draginja Vuksanović rekla je za „Dan” da ih ne zanimaju planovi Pozitivne.

"Nas u SDP-u apsolutno ne zanima što radi Pozitivna, što izjavljuju predstavnici Pozitivne, a ponajmanje kakvi su njihovi planovi", konstatovala je Vuksanović.

S druge strane, politički direktor DPS-a Tarzan Milošević kazao je Danu sinoć da nikakav dokument iz Pozitivne nijesu dobili, te da ne može ništa komentarisati. 

Dan,rtcg.me

Portal Analitika