Politika

JASAVIĆ: Podržaćemo Vladu ako prihvati plan za prevazilaženje krize

Pozitivna Crna Gora će glasati za povjerenje Vladi, ukoliko Vlada prihvati uslove te partije, a koji se odnose na prevazilaženje krize, stvaranje fer i poštenih izbora, borbu protiv korupcije te uspješan put u evroatlantskim integracijama, poručila je poslanica Pozitivne Azra Jasavić u emisiji Živa istina.
JASAVIĆ: Podržaćemo Vladu ako prihvati plan za prevazilaženje krize
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Mir i bezbjednost zemlje je aksioma od koje polazimo i koja je za Pozitivnu prioriet. Drugi cilj koji želimo da postignemo jesu uspješne evroatlantske integracije i to je u agenda naše partije. Treći cilj je da imamo poštene i fer izbore i to je nešto što je neophodno i što moramo postići kroz politički dijalog parlamentarnih stranaka koji se mora nastaviti. Takođe, jako je važna uspješna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije", kazala je Jasavić.

Takođe, dio plana je, kako je rekla, prevazilaženje krize.

"O tome planu se trenutno raspravlja na Glavnom odboru partije i on sadrži i mehanizam koji će spriječiti da se izbori odvijaju po metodi afere Snimak. Ako sve to prihvate, onda ćemo Vladu podržati", rekla je Jasavić.

Kako je dodala, od osnivanja je bila krunski svjedok i nedjela vlasti i nedjela opozicije, i loših djela vlasti i loših djela opozicije.

"Sjutra i prekosjutra će se pravedno suditi. U našoj presudi Crna Gora ne smije izgubiti, svi ostali mogu i moraju biti, jer su zaslužili da budu gubitnici, a Crna Gora mora biti pobjednik", rekla je Jasavić.

U toku je sjednica Predsjedništva Pozitivne Crne Gore nakon koje će predsjednik partije Darko Pajović na pres konfereneciji saopštiti stav partije o povjerenju Vladi Mila Đukanovića.

Živa istina, Antena M 

Portal Analitika