Svijet

Njujork Tajms: Blumberg kao nezavisni kandidat za predsjednika

Bivši gradonačelnik Njujorka, milijarder Majkl Blumberg, naložio je svojim saradnicima da sačine planove za njegovu kampanju kao nezavisnog kandidata za predsjedničke izbore u SAD, piše "Njujork tajms".
Njujork Tajms: Blumberg kao nezavisni kandidat za predsjednika
Portal AnalitikaIzvor

Blumberg je obavijestio prijatelje i saradnike da je spreman da potroši najmanje milijardu dolara sopstvenog novca na kampanju za izbore, koji će biti održani u novembru 2016, izvjestio je američki list, pozivajući se na izvore bliske bivšem gradonačelniku.

Kako navodi taj list, Blumberg (73) je sebi postavio početak marta kao rok za ulazak u izbornu trku, nakon što je u decembru naložio da se uradi anketa o tome kakvi su mu izgledi protiv vodećih kandidata Demokratske i Republikanske stranke, Hilari Klinton i Donalda Trampa.

Nijedan nezavisni kandidat do sada nije pobijedio na izborima za predsjednika SAD, podsjetio je Rojters.

Ipak, Blumberg koji ima bliske veze na Vol stritu i liberalno socijalne stavove, vidi prostor za svoju kandidaturu ukoliko republikanci nominuju Trampa ili senatora iz Teksasa Teda Kruza, a demokrate senatora iz Vermonta Bernija Sandersa, ističe Njujork tajms.

Funkciju gradonačelnika Njujorka, Blumberg je obavljao od 2002. do 2013, a od republikanca postao je nezavisan kandidat 2007. godine.

Izvor: rts.rs

Portal Analitika