Region

Šešelj: Podrška Vučiću ako se odrekne EU

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj najavio je danas da će ta stranka na predstojeće izbore ići sama, jer nikada ne pravi predizborne koalicije, a poslije izbora kaže da neće praviti koalicije sa prozapadnim strankama, ali da bi mogla da podrži vladu Aleksandra Vucičha ako se odrekne EU.
Šešelj: Podrška Vučiću ako se odrekne EU
Portal AnalitikaIzvor

"Ono što mi neprekidno nudimo godinu i dva mjeseca, to je ponuda Vučiću da se odrekne EU, da se orijentiše prema Rusiji i u tom slučaju mogli bismo podržati njegovu vladu bez ikakvih predrasuda", rekao je Šešelj u intervjuu za Sputnjik.

Šešelj smatra da su naprednjaci još uvijek najjača stranka i da će vjerovatno i na predstojećim izborima biti najjači, ali da ne veruje u istraživanja javnog mnjenja po kojima SNS tako dugo može da ima 51 do 52 odsto podrške.

Lider radikala tvrdi i da je njegova stranka u usponu i da ima "preko 20 procenata uporišta u biračkom tijelu", objavljeno je na sajtu Sputnjika.

Šešelj je rekao da će radikali na izbore nastupati sa parolom "Srbiju u sigurne ruke" i da će kroz kampanju željeti da promovišu što bližu integraciju sa Rusijom.

On kaže i da njihova kampanja, imajući u vidu da je stranka materijalno najsiromašnija, neće biti skupa, ali da će biti veoma intenzivna i da će se ići od vrata do vrata.

Izvor: blic.rs

Portal Analitika