Politika

Knežević: Formirati balkanski savez neutralnih država

U prepunoj sali Centra za kulturu u Danilovgradu predstavnici DNP-a organizovali su anti NATO tribinu i poručli da Crna Gora može sačuvati integritet jedino ukoliko bude vojno neutralna, a neutralnost bi trebalo da garantuju NATO i Rusija. Milan Knežević je najavio početak anti NATO kampanje u svim gradovima Crne Gore sa ciljem promocije vojne neutralnosti.
Knežević: Formirati balkanski savez neutralnih država
Portal AnalitikaIzvor

 - Za desetak dana Predrag Bulatović i ja objasnićemo u Rusiji ideju vojne neutralnosti. Založićemo se i da se na Balkanu formira savez neutralnih država u koji bi pored Crne Gore i Srbije ušla Makedonija i BiH. Drago mi je što nas je večeras u Danilovgradu u ovolikom broju i to je jasna poruka DPS-u i Milu Đukanoviću da je većina naroda protiv učlanjenja u taj agresivni vojni savez – rekao je Knežević.

On je primijetio i da se dobijanjem pozivnice za NATO Milo Đukanović obavezao da u sukobu sa Rusijom bude na strani NATO-a. DNP tumačeći istinsku volju naroda Crne Gore to ne može prihvatiti i svi treba da znaju na čijoj će oni strani biti ukoliko do tog sukoba dođe.

- Bićemo na strani Svetog Petra Cetinjskog, Njegoša, serdara Janka Vukotića, Marka Miljanova i mojkovačkih junaka – primjetio je Knežević. (Pobjeda)

Portal Analitika