Region

Zagreb: Ministar branitelja ne odustaje od registra izdajnika

Novi ministar branitelja Mijo Crnoja ne odustaje od registra izdajnika nacionalnih interesa. On je zamjerio HRT-u u što nema "dovoljno domoljubnih filmova"
Zagreb: Ministar branitelja ne odustaje od registra izdajnika
Portal AnalitikaIzvor

Crnoja je u emisiji „Veterani mira“ na HRT-u rekao: "Objavićemo mi sve registre. Ako se neko ogriješio o zakone RH i ako je izdao nacionalne interese, nema razloga da se ne nađe u registru". HRT-u je prigovorio što nema "dovoljno domoljubnih filmova".

„Ni jedan film dosad nije snimljen o ratu i braniteljima u pozitivnom kontekstu. HRT-u mora biti obaveza i dužnost da radi takve filmove i promoviše ciljeve za koje su ginuli branitelji širom Hrvatske", rekao je te najavio raspuštanje šatora u Savskoj 66, gdje branitelji na taj način izražavaju protest.

"Postoji već neki načelni dogovor da se šator makne iz tehničkih razloga, jer se treba urediti trg. Uredićemo sve i neće biti potrebe za šatorom“, rekao je Crnoja.

Kako navodi, branitelji nisu tamo bezveze i nisu došli tamo jer nemaju šta da rade.

„To su razlike koje moramo razlučiti. Domovinski rat za našu svetu, voljenu Hrvatsku je nešto što se ne smije blatiti", rekao je Crnoja i dodao da će u kancelarije njegovog ministarstva dovesti sveštenike koji će im dati blagoslov za budući rad.

Izvor: b92.net

Portal Analitika