Politika

URA: Političke varalice bljuju otrov da zakamufliraju izdaju

Ono što je ostalo od nekadašnje Pozitivne Crne Gore neće zaustaviti neminovne promjene i oslobađanje Crne Gore od lanaca sadašnje DPS vlasti, ali će zato ostati kao primjer nezabilježenog političkog i ljudskog posrnuća, beskrajnog licemjerja i prevare opozicionih birača, poručuju iz Građanskog pokreta URA.
URA: Političke varalice bljuju otrov da zakamufliraju izdaju
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode u saopštenju, Građanski pokret URA riješen je da da sve od sebe da Crna Gora zakorači na put prospertiteta, pravne i uređene države i da se tako nađe u društvu evropskih razvijenih demokratija. Preduslov za taj oporavak je promjena vlasti.

"Sadašnja vlast koruptivno-klijentelističkom mrežom razara ekonomiju, gurajući građane sve dublje u siromaštvo i u moderni robovlasnički sistem, ali razara i crnogorsko društvo jer kao uzore nameću kriminalce, prevarante, tajkune, udvorice i političke varalice. To što će varalice u politici, glasajući za opstanak vlade DPS-a, obmanuti i poniziti sve one koji su ih na izborima 2012. glasali da smijene DPS ostaće zabilježeno kao besprizorni primjer izdaje svih građana koji su im omogućili da ih predstavljaju u Skupštini Crne Gore. Tvrdnje da na taj način brinu o interesima Crne Gore izazivaju podsmijeh, ali i gađenje jer je bolesni sistem koji je DPS uspostavio i najsitinijem političkom kalkulantu dozvolio da svoj pad u politički i moralni brlog pravda interesima države", navode iz URA-e.

Kako dodaju, ono što je ostalo od Pozitivne, dok se davi u svakodnevnim lažima, napada Građanski pokret URA izmišljajući i sve dublje padajući u ponor i blato.

"Nijesu im smetali poslovni uspjesi predsjednika URA, niti su u njima nalazili ništa sporno, dok su svi sadašnji poslanici Pozitivne CG bili članovi Foruma 2010, koji je vodio g. Rakčević. Dok su u tim istim hotelima i zgradama pažljivo slušali ideje g. Rakčevića o tome na koji način treba izvesti oporavak Crne Gore i klimali glavom, niko ga od njih nije pitao da li je uspješan preduzetnik zato što mu je DPS pomogao. Tada su znali istinu da, baš kao što je znaju i sada, da bi g. Rakčević imao mnogo više da je htio da ostane sa DPS i njihovim novim vođom. Predsjednik URA je i tada zagovarao smjenu DPS kao uslov opstanka i razvoja Crne Gore. Ako imaju nekih saznanja o kriminalnim poslovima predsjednika URA neka slobodno podnesu krivičnu prijavu", poručuju iz URA-e.

Do tada, kako poručuuu, mogu da se prisjećaju onoga što piše u njihovom predizbornom programu iz 2012, nakon stava u kome kažu da im je cilj smjena DPS-a.

"Glasanjem za vođu, na kratak rok neki pojedinci mogu imati i malu korist, ali bi to bilo odustajanje od časti i dostojanstva". Možda ovakva podsjećanja izazivaju njihovu nervozu pa su, po starom pravilu psiholgije, počeli da bljuju otrov po onima koji svjedoče o njihovoj izdaji misleći da će je tako zakamuflirati. Nekada su podnosili krivičnu prijavu protiv g. Đukanovića zbog afere Snimak i gušenja slobodne volje na izborima, a danas, umjesto da podrže prelaznu vladu za slobodne izbore, daju podršku nastavku prakse pritisaka i ucjena, nastavku prakse Draga Đurovića", zaključuju iz URA-e.

Portal Analitika