Društvo

PEKOVIĆ: Novinari treba da kažu istinu narodu

Iako Crna Gora nosi teško breme nerasvijetljenih ubistava, brutalnih napada na novinare i imovinu medija, mi iz Demokratske Crne Gore im poručujemo da bi trebalo da budu i ostanu "pobunjenici bez predaha", da govore istinu u lice silnima. I ono što je suština istinskog novinarstva - da kažu istinu narodu, poručila je portparolka Demokratske Crne Gore Anđela Peković.
PEKOVIĆ: Novinari treba da kažu istinu narodu
Portal AnalitikaIzvor

Ona je to istakla u svojoj čestitci svim poslenicima javne riječi i ovogodišnjim laureatima srdačnu čestitku povodom Dana novinara Crne Gore.

- Odgovornost novinara je da govore istinu, objelodanjuju laži, istražuju, a samim tim unapređuju profesiju, uprkos tome što itekako dobro znaju da je cijena toga veoma visoka. Novinari ne smiju dopustiti da novinarstvo postane "oružje u rukama onih koji žele da se dokopaju moći i bogatstva", jer su slobodni mediji pokazatelj stepena demokratije u jednom društvu. Demokrate će uvijek podržavati slobodnu riječ, kritičko mišljenje, kritičku svijest i boriti se za stvaranje demokratskog prostora i demokratskih uslova za profesionalan i nesmetan rad svih medija - navela je Peković.

Portal Analitika