Društvo

Potpisan Plan bilateralne saradnje sa Francuskom u oblasti odbrane

U Ministarstvu odbrane je danas potpisan Plan bilateralne saradnje sa Republikom Francuskom u oblasti odbrane za 2016. godinu, saopšteno je Portalu Analitika iz resornog ministarstva. Sporazum su potpisali koordinator Direkcije za međunarodnu saradnju, pukovnik Zoran Bošković i izaslanik odbrane Republike Francuske, potpukovnik Olivije Ruane.
Potpisan Plan bilateralne saradnje sa Francuskom u oblasti odbrane
Portal AnalitikaIzvor

Plan sadrži devet aktivnosti, od kojih će se dvije realizovati u Francuskoj, a ostale u Crnoj Gori. U najvećem dijelu tiče se saradnje vojnih mornarica i vazduhoplovstava dvije zemlje.

Pukovnik Bošković je upoznao gosta o rezultatima Ministarstva odbrane u procesu evroatlantskih integracija Crne Gore, posebno nakon dobijanja poziva za članstvo u NATO, naglasivši da će naša zemlja ostati posvećena jačanju odbrambene saradnje sa međunarodnim partnerima.

Potpukovnik Ruane je istakao dosadašnji prepoznatljiv napredak Crne Gore na putu ka EU i NATO, i naglasio da će Francuska nastaviti da podržava Crnu Goru u ostvarenju najvažnijih spoljno-političkih ciljeva.

Sagovornici su iskazali zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u oblasti odbrane i izrazili spremnost za njeno unaprijeđenje u narednom periodu.

Portal Analitika