Politika

Lipka Đukanoviću: Crna Gora je postala moja druga domovina

Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Slovačke Republike Františeka Lipku.
Lipka Đukanoviću: Crna Gora je postala moja druga domovina
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Premijer Đukanović je zahvalio ambasadoru Lipki na izuzetnom ličnom doprinosu razvoju ukupnih odnosa između dvije zemlje, bilateralno i na planu afirmacije evropske i evroatlantske budućnosti Crne Gore, i odao priznanje za iskreno prijateljstvo, poštovanje i privrženost prema našoj zemlji. 

„U različitim kapacitetima, najprije kao predsjednik Republičke referendumske komisije, a potom kao diplomatski predstavnik Slovačke, ostavili ste dubok trag u našoj novoj istoriji, čime se možete ponositi“ - kazao je Đukanović.

Osvrnuvši se na veoma sadržajan i frekventan politički dijalog između dvije zemlje i osnažene bilateralne odnose, koji su zasnovani na prijateljstvu i razumijevanju dvije države i dva naroda, predsjednik Đukanović je zahvalio Vladi Republike Slovačke, premijeru Ficu i potpredsjedniku Lajčaku na ukupnoj podršci.

Ambasador Lipka je zahvalio Vladi Crne Gore, premijeru lično i građanima Crne Gore na izvanrednom prijemu i saradnji.

„Bila je čast i privilegija biti ambasador Slovačke u Crnoj Gori, koja je postala moja druga domovina” - istakao je Lipka. Posebno je izrazio zadovoljstvo uspjesima i rezultatima  koje je naša zemlja ostvarila na putu ka izgradnji moderne države sa jasnom evropskom i evroatlantskom perspektivom, uz konstataciju da ga posebno raduje nedavni poziv Crnoj Gori za članstvo u NATO, što predstavlja jedan od ključnih dostignuća u desetogodišnjoj istoriji obnovljene crnogorske nezavisnosti.

„Vaše uspjehe doživljam kao svoje lične“, rekao je ambasador Lipka i prenio da će Slovačka i njena Vlada nastaviti sa prijateljskom podrškom Crnoj Gori i njenom daljem razvoju.

Portal Analitika