Politika

Pozitivna: Rakčević nas napada, a 1996. je pošao sa DPS-om

Današnji napad na Pozitivnu Crnu Goru od strane Žarka Rakčevića, predsjednika stranke Miška Perovića, ipak nismo spremni da prećutimo jer dolazi od čovjeka koji 1996. nije htio savez sa LSCG-om, ali je brže-bolje pošao sa DPS-om. Političar koji je bio uz „vođu“ danas priča da su oni koji ne razmišljaju kao on zapravo „pojedini koji mogu imati i malu korist ali da bi to bilo odustajanje od časti i dostojanstva“. Razumijemo da predsjednik stranke Miška Perovića ovo saopštava iz sopstvenog iskustva, ali za razliku od njega nas rukovodi državni interes, odnosno trajno opredjeljenje Crne Gore okrenute ka Zapadu i borbu protiv korupcije na najvišem nivou, gdje svačije bogatstvo mora biti predmet provjere, bio on u vlasti ili u opoziciji- poručili su iz Pozitivne.
Pozitivna: Rakčević nas napada, a 1996. je pošao sa DPS-om
Portal AnalitikaIzvor

Iz te partije istuču da znaju da” predsjednik stranke Miška Perovića i nekadašnji „vođin“ koalicioni partner, državni interes ne doživljava kao realnu kategoriju”. Kako objašnjavaju, jedini interes koji Rakčević razumije je stanje na njegovom računu, broj trafika, hotela, mlinova, zgrada i ostalih objekata koje posjeduje njegova multimilionska kompanija koja je, kako navode, svoj procvat  doživjela za vrijeme vlasti „vođe“. Iz Pozitivne ističu da su rijetki primjeri u svijetu da prekaljeni opozicionar tokom „brutalne vladavine vođe“ stekne enormno bogatstvo. Za njega je, dodaju oni, poslovni ambijent koji kreira DPS na čelu sa „vođom“ bio i ostao fantastična prilika za dobar profit, zato ne čudi Rakčevićeva žal za „vođom“.

- Predsjednik stranke Miška Perovića je postao portparol političkog brloga koji su stvorili medijski tajkuni i reketaši koji su političkom korupcijom oteli poslaničke i odborničke mandate parlamentarnim partijama koje su izašle na izbore 2012. godine. Namjera ovog udruženog poduhvata je da ti privatni poslanici i odbornici štite interese ovog kartela i da se pojave na sljedećim izborima sa jedinim ciljem da oduzmu poluge monopolske moći DPS-a i prigrabe ih isključivo za sebe. Samo u tom svijetlu treba tumačiti harangu i poziv na linč Pozitivne Crne Gore od strane ovog političko-poslovno-medijskog kartela, a kojem se nažalost priključio i biznismen Rakčević – navodi se u saopštenju Pozitivne.

Iz te stranke napominju da se nekadašnji potpredsjednik Vlade DPS-a po nalogu Miška Perovića danas obraća javnosti, nakon nastupa predsjednika Pozitivne u emisiji na TV Vijesti gdje je, prema njihovim riječima, demaskirana želja medijskih tajkuna da preko poslanika koje su političkom korupcijom oteli od Pozitivne, DF-a i SNP-a, mimo izborne volje građana, zajedno sa Rankom Krivokapićem preuzmu vlast mimo izbora, gradeći za sebe politički monopol koji je trenutno u rukama vlasti.

- Zato i jednim i drugima smeta pozicija Pozitivne, koja želi da elminiše bilo čije monopole, bilo poslovne  ili političke. Ako predsjednik stranke Miška Perovića misli da će time što se pridružuje harangi na Pozitivnu nešto profitirati neka samo nastavi, ali mu isto tako poručujemo da nas ta vrsta prijetnji i uvreda snaži i uvjerava da smo na ispravnom putu zaštite interesa građana Crne Gore, a ne interesa vlasti ili političko-poslovno-medijskih kartela – zaključili su iz Pozitivne.

Portal Analitika