Politika

Marković - Lipka: Crna Gora kontinuirano radila na prosperitetu od obnove nezavisnosti

Potpredsjednik Vlade Duško Marković primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Slovačke Republike Františeka Lipku.
Marković - Lipka: Crna Gora kontinuirano radila na prosperitetu od obnove nezavisnosti
Portal AnalitikaIzvor

Lipka je iskazao zadovoljstvo angažmanom u Crnoj Gori tokom trajanja mandata, naglasivši da je sa crnogorske strane uvijek nailazio na razumijevanje u vezi svih aspekata svoje diplomatske misije.

„Kao rezultat kvalitetne bilateralne saradnje, iznjedrena je nepodijeljena spremnost Slovačke Republike za unapređenje partnerskih odnosa dvije zemlje“ - rekao je Lipka. Ukazavši na rezultate koje je Crna Gora ostvarila u svim oblastima, kako na polju unutrašnje, tako i spoljne politike, ambasador Lipka je ponovio je spremnost Slovačke da podrži naše dalje aktivnosti na putu integracija.

Marković je izrazio institucionalnu i ličnu zahvalnost ambasadoru Lipki na njegovom doprinosu važnim procesima sa kojima se Crna Gora suočavala, a koji su rezultirali mjerljivim rezulatima u pogledu NATO i EU integracija. Marković je naglasio posvećenost ambasade Slovačke Republike i ambasadora lično na prepoznavanju najboljih interesa Crne Gore i njenih građana, koji su se ogledali u zalaganju za upućivanje Crnoj Gori poziva za članstvo u Alijansi, ali i u kontinuiranoj podršci tokom pregovaračkog procesa sa EU, što su spoljnopolitički prioriteti Crne Gore.

On je takođe naglasio da je ambasador Lipka tokom svoja dva mandata pokazao i svestrano razumijevanje ukupnih procesa u Crnoj Gori kroz podršku izgradnji demokratije i civilizacijskih kapaciteta, kao svojevrsnog pokazatelja stabilnosti na njenom unutrašnjem planu.

Crna Gora je ostvarila značajne rezultate za kratko vrijeme, i kontinuirano radila na ukupnom prosperitetu od obnove državnosti 2006. godine.  Iako je ispunila ključne zadatke, naporan rad na očuvanju državnih prioriteta i dalje predstoji, i to treba biti imperativ za administraciju u narednom periodu - zaključeno je na današnjem sastanku potpredsjednika Vlade Duška Markovića sa ambasadorom Lipkom.

Tokom sastanka, sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim važnim temama iz oblasti bilateralnih i multilateralnih odnosa.

Foto: gov.me

Portal Analitika