Vaterpolo

GOJKOVIĆ uoči finala: Rasterećeno ulazimo u meč, imamo šta da pokažemo!

Iako su već napravili fantastičan rezultat, prije svega ispunili oba cilja, osigurali vizu za Olimpijske igre i jednu od medalja na Evropskom prvenstvu u Beogradu, crnogorske ajkule žele i u finalu protiv Srbije da pokažu da su opet u vrhu svjetskog vaterpola.
GOJKOVIĆ uoči finala: Rasterećeno ulazimo u meč, imamo šta da pokažemo!
Portal AnalitikaIzvor

''Najvažnije je da se smiri euforija. Mi smo karakteristični po tome da ili nekoga dižemo u nebesa ili ga spuštamo na dno. Svi bi da dođu da gledaju, svi pričaju o tome... Napravili smo dobru stvar, možda i više nego što smo očekivali jer smo u početku malo skrenuli sa puta koji smo mislili da je lakši. I te stvari su se nakon remija sa Španijom okrenule. Došli smo da igramo protiv dva direktna konkurenta za olimpijsku vizu, prvo protiv Italije koja znamo kakva leđa ima, zatim Mađari, i sada smo došli da odigramo najveći mogući meč u ovom momentu. Probaćemo da se vratimo u normalu,d a se malo spuštimo jer svi osjećaju neku dozu zadovoljstva. Igramo protiv ekipe koja je favorit, koja u kontinuitetu već dvije godine osvaja sve, dosta lako su došli do finala. Ali, to je jedna utakmica. Nijesmo pod pritiskom, rasterećeno ulazimo u meč, imamo šta da pokažemo. Ali, prije svega moramo da spuštimo i oporavimo igrače jer smo imali veliku potršnju. Imamo manju rotaciju za razliku od Srbije koja igra sa većim brojem igrača,a ima i dan više pauze, ''kazao je selektor Vladimir Gojković uoči meča.

U finalima EP uvijek smo igrali sa Srbijom – U Malagi smo slavili i osvojili zlato, poraženi smo u Ajndhovenu.

''U Malagi je bila ekipa Srbije uz koju smo odrasli. Ali, smo i mi bili uzeli uloge u velikim klubovima. Bili smo svjesni da možemo da im pariramo iako se tad malo ko nadao. Vjerovali smo i na kraju slavili u fantastičnom meču. U Ajndhovenu je bio izjednačen meč. Pobijedili smo ih u grupi, tada smo došli možda još rasterećeniji, imali smo povredu Zlokovića. Ta utakmica je ispuštena našim greškama na početku treće četvrtine. U ovom momentu Srbija jeste favorit, ali su oni pod pritiskom jer igraju pred domaćom publikom. Sigurno da nijesu željeli nas u ovom momentu. To treba da iskoristimo. Ali treba da odigramo maksimalno, moramod a ih zatvorimo jer stvarno imaju arsenal koji trenutno nema niko na svijetu.''

Imaju ogromnu širinu, ali se glavnom sve svodi na Filipovića i Mandića.

''Tu je i Prlainović koji igra vaterpolo karijere posljednje dvije godine, tu je Pijetlović koji je za klasu najbolji centar svijeta posljednje pet godina. Ja bih pričao o triju Prlainović-Pijetlović-Filipović, jer oni nose Srbiju posljednje ri godine. I kada je bio Udovičić oni su je nosili. Mandić je neko ko dolazi, ko je donio neki novi extra kvalitet. Ali ovo su tri ključna igrača koji drže sve, i organizaciju igre i atmosferu'', zaključio je Gojković.

Meč se igra od 17 sati i 45 minuta.

Portal Analitika