Košarka

Rodžerova 300. Gren slem pobjeda!

Treći teniser svijeta Rodžer Federer ispisao je nove stranice istorije ostvarivši 300. pobjedu na Gren slem turnirima.
Rodžerova 300. Gren slem pobjeda!
Portal AnalitikaIzvor

Federer je u trećem kolu savladao Grigora Dimitrova sa 3-1 i tako postao prvi igrač kojem je za rukom pošlo da se nađe u ’klubu 300’ najvećih turnira na svijetu. Švajcarac je, osim u drugom setu, odigrao veoma sigurno protiv Bugarina i slavio poslije 156 minuta igre – 6:4, 3:6, 6:1, 6:4.

Ovo je bio peti međusobni meč dvojice tenisera i pravi Federer je ostvario isto toliko pobjeda protiv ’Bejbi Feda’. Na vječnoj listi ’bijelog sporta’ daleko iza Federera nalazi se Džimi Konors koji je ostvario 233 Gren slem pobjede. 

Slijedi Andre Agasi sa 224 i Ivan Lendl sa 222, ali će ih sve uskoro prestići Novak Đoković – prvi igrač planete do sada je pobijedio 209. puta i izvjesno je da će na kraju karijere biti na drugom mjestu, a možda i uspjeti da sruši velikog rivala. 

Sljedeća ’stanica’ za Federera jeste legendarna Martina Navratilova koja je apsolutna rekorderka sa 306 trijumfa, a on je u petak postao najstariji učesnik četvrtog kola Australijan opena ikada, sa 34 godine i 146 dana. 

U sljedećoj rundi Švajcarac će igrati protiv Davida Gofana iz Belgije koji je u četiri seta eliminisao Austrijanca Dominika Tima.

Portal Analitika